základní skupiny - skupina B
27.06.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nigérie porazila hluchou Korejskou republiku a slaví postup

Poslední kolo základních skupin rozhřešilo dění ve skupině B. Kromě suverénních Portugalců, kteří vypráskali Kubu, jdou dále právě Nigerijci a jihokorejští mladíci musejí spoléhat na výsledky ostatních skupin.

Uspaný rozjezd vystřídala převaha Nigerijců, kteří byli jednoznačně aktivnější, oproti svému protivníkovi se tlačili kupředu a záhy přišla odměna: Ajagun svým centrem ze standardky našel hlavu Kayodeho, jenž pohodlně otevřel skóre - 0:1! To se psala teprve devátá minuta a další šance následovaly... Dobrou možnost měl Ndidi, hlavou však vymezený prostor nenašel.

Podruhé se mohl vzápětí do střelecké listiny zapsat také Kayode, ten pro změnu natáhl z ostrého úhlu, ani jeho pokus však očekávaný cíl o fous nenašel! Africké mužstvo mělo postupem času větší a větší procento držení míče, Korejská republika se naproti tomu vůbec nedokázala prodrat k ohrožení soupeřovy branky. Kýžená pojistka mohla přijít po půlhodině hry, když se na rohový kop nejvýše vyšrouboval Okorie, hlavičkoval však těsně nad břevno korejské svatyně! Další možnost zahodil opět neúnavný střelec Kayode - Asiaté přitom neměli za první půli ani jednu střelu na branku!

Rozproudit mdlou ofenzivní sestavu jihokorejského týmu měla po obrátce hned dvojice čerstvých sil, tato snaha sice přinesla z "domácího" pohledu přece jen větší zájem a pohyb, to však bylo asi tak všechno. Když už se pak Han Sung-Gyu mohl ocitnout ve stoprocentní možnosti, Okani byl u kulatého nesmyslu jako první a nebezpečí zamezil! Kayodeho odpověď byla zablokovaná.

Možná už definitivně jasno mohlo být v 66. minutě, kdy Ajagun zakončoval bleskový kontr do otevřené obrany, ve vápně však napálil ruku jednoho z bránících hráčů, ovšem rozhodčí O'Leary na protesty nereflektoval. Zbývající dvacetiminutovka už nic překvapivého nenabídla, pouze střídající Eduok mířil do boční sítě Leeovy svatyně. Korejci tak nyní musejí čekat...

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele