základní skupiny - skupina F, 1. kolo
17.06.2018 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Němci na úvod zklamali, Mexičanům stačil jediný proměněný brejk

Nedělní odpolední zápas nabídl překvapivý výsledek, když Mexiko dokázalo porazit Německo 1:0. Mexiko bylo v prvním poločase aktivnějším týmem a zásluhou Lozana se dostalo do vedení. Ve druhém poločase Němci už svého soupeře přehrávali, ale žádné jejich zakončení v síti neskončilo.

Mexiko se obhájce titulu nezaleklo a hned po šedesáti vteřinách se do šance řítil Lozano. Na poslední chvíli ale před ním výborně zakročil Boateng. Na druhé straně z úhlu pálil Werner těsně vedle. Po deseti minutách si Neuer poradil s Herrovou dalekonosnou střelou. Severoameričané nadále tahali za delší konec a Neuer měl co dělat, aby zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Moreny. Ve 20. minutě se po vyhraném souboji dostal ke střele Werner, jeho pokus mířil pouze doprostřed brány.

Následně se ke dvěma zakončením zpoza šestnáctky dostal Layún, napoprvé branku přestřelil a jeho druhá střela skončila pouze v rukavicích připraveného Neuera. Ve 36. minutě se Mexičané dočkali. Hernandéz se uvolnil rychlou narážečkou a přihrál míč Lozanovi, ten se zasekávačkou zbavil Özila a ranou k bližší tyči poslal svůj tým do vedení. Německo mohlo vzápětí odpovědět. Kroosovu střelu ze standardky však Ochoa vytěsnil na břevno. V poslední minutě prvního poločasu ještě těsně vedle vypálil Vela.

Němci do druhého poločasu vstoupili rozhodně daleko víc aktivněji než do úvodní půlky zápasu. Jenže Plattenhardtův pokus moc práce Ochovi nenadělal. Kimmichova střela se zas nevešla mezi tři tyče. Po chybě německé obrany se do přečíslení dva na jednoho dostal Hernandéz s Velou. První jmenovaný však nedokázal přesně přihrát a zahodil tím tak obrovskou šanci na zvýšení skóre. V 65. minutě po Boatengově centru zakončoval Kimmich nůžkami těsně nad.

V druhém poločase se postupně začala objevovat okénka v Mexické obraně. Werner po centru zakončoval nad břevno. Zařízení netrefil ani střídající Reus. Podobně neúspěšný byl po dlouhém obléhání mexické branky i Krooss. Němci nadále stupňovali svůj tlak a vytvářeli si další příležitosti. Branku nedokázali vstřelit ani Draxler s Müllerem, jejichž střely byly zablokované na roh. Na druhé straně se do brejku dostal Layún, branku ale trefit nedokázal.

V 82. minutě se z protiútoku k zakončení znovu dopracoval Layún, tentokrát Neurovu svatyni netrefil o velký kus. O dvě minuty později si Ochoa snadno poradil s další střelou Kroose ze střední vzdálenosti. V 87. minutě hlavičkoval z dobré pozice Gómez, jenže ani on nedokázal zamířit přesně. O chvilku později si odražený míč našel nový muž na hřišti, Brandt, jeho pumelice z voleje prolétla kousek od levé tyčky. Německu se gól nepodařilo vstřelit ani v nastaveném čase a nepřipsalo si tak žádný bod do tabulky.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (1099)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele