základní skupiny - skupina H, 2. kolo
19.06.2006 18:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
AOL Arena, Hamburg

Reportáž

SAÚDSKÁ ARÁBIE NA UKRAJINU NEMĚLA

Čtyři branky nadělili Ukrajinci Saúdské Arábii. Nejen, že napravili nepovedený zápas proti Španělsku, ale hlavně se přiblížili postupu do osmifinále. Na play-off však zatím může dosáhnout i Saúdská Arábie.

Sami Al Jaber opět začal na lavičce, na opačné straně tentokrát dostal od začátku důvěru Sergej Rebrov.

Ve třetí minutě přivodil velké komplikace svému týmu brankář Zaid. Místo rázného odkopu dělal zbytečnou kličku a Ukrajinci získali roh. S prvním si Arabové poradili, ale při druhém se míč z Kaliničenkovi nohy dostal k úplně volnému Andreji Rusolovi, který střelou kolenem propálil gólmana.

V příští minutě měli slušnou šanci i Saúdové, halfvolej Tukara skončil těsně nad. Na hřišti však vládli Ukrajinci, kteří byli daleko agresivnější v osobních soubojích a získávali množství míčů. Zaíd po svém zaváhání ze začátku zápasu, znovu chyboval, když zbytečně boxoval lehký míč, a tak si první úspěšný zákrok připsal až v deváté minutě při centru Rebrova.

Ukrajinské rohy dělali soupeřově obraně velké problémy. Kaliničenko třikrát v řadě motal míč před bránu, napotřetí se do centru vložil Ševčenko a z brankové čáry míč odvrátil Al Ghamdi. Nepochodil ani Rebrov, který poslal dorážku z pěti metrů nad.

Druhá patnáctiminutovka byla trochu slabší. Dvakrát se pokoušeli o rychlou akci Ukrajinci, ale Voroninovi a Ševčenkovi chyběl krok. Na druhé straně ohrozil vlastního gólmana Rusol tečí nevinného centru.

V 36. minutě Zaida překvapil Sergej Rebrov. Daleko od brány přebral míč a rozhlédl se. Uviděl vyběhnutého brankáře a vystřelil. Zaid navíc podklouzl a bylo to o dva góly. Další šance žlutomodrých přišly v závěru půle. Al Montashari pokazil odkop a Voronin z první mířil těsně vedle, za chvíli si dobře narazil Kaliničenko s Ševčenkem, byl však zblokován.

Klid Ukrajincům dala Ševčenkova trefa ze 46. minuty. Největší hvězda týmu Olega Blochina se při přímém kopu Timoščuka odpoutala od svého strážce a hlavou překonala Zaida potřetí.

Vedoucí tým už poté hru kontroloval a nepouštěl se do žádného zběsilého útočení, možná i šetřil síly. Saudové ještě měli snahu výsledek zkorigovat, na hřiště přišel i Jaber, do velké šance se ale narozdíl od Ukrajiny už nedostali.

V čtyřiašedesáté zafungoval presink Ukrajinců. Míč od Voronina doputoval ke Kaliničenkovi, jehož střela otřela břevno. O chvíli později se dnes snad poprvé vydal do vzdušného souboje brankář Zaid a Voronin mu natloukl tak, že ho dlouho museli navracet do provozu lékaři.

V 84. minutě Ukrajina vyrovnala skóre ze zápasu se Španělskem. Ševčenko utekl po pravé straně a předložil před odkrytou bránu Kaliničenkovi. V posledních minutách měl Kaliničenko dobrý pokus, líbila se i akce Kahtani, skóre se však už neměnilo.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*quadaup

Vzhledem k tomu, že tohle je jeden z nejméně zajímavých zápasů MS a asi tu nikdo nepřispěje tak tu něco napíšu alespoň já. Skupina H je ta suveréně nejslabší a neméně zajímavá z celého MS. Mužstva Soudské arábie a Tuniska dosahují s bídou úrovně Běloruska a kdo viděl jejich vzájemný zápas mi musí dát za pravdu.

Dále je tu vyplašená Ukrajina, nováček který mě taky zklamal proti Španělsku hráli hrozně. Čtyřku uzavírá labilní Španělsko, které je i přestu zmíněnou labilitu neotřesitelným favoritem skupiny.

Prostě tahle skupina se fakt vyvedla už aby byly vyřazovací boje.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se nemůžu dočkat až konečně Španělsko narazí na pořádného soupeře

Reagovat
HOST*jampadampa

V jedné skupině Pobřeží, Holanďani, Argentína a Srbové - kteří sice zklamali ale mají svoje kvality a na druhé straně taková skupina (H)... Určitě bych raději vyděl v dalších bojích Pobřeží na místo třeba Ukrajiny. Ty zápasy Pobřeží byly suprové. Škoda že je oba projeli byli dobří ne-li lepší než jejich soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace panu Pollovi, opět dokázal že je nejlepším sudím

Reagovat
smazaný uživatel

SHEVA SHEVA!!

Ukrajina rlz :D

Reagovat
smazaný uživatel

A Ukrajinci sú zase v hre. Inak, Blochin ich vie aj dobre namotivovať. Prvý zápas to bola len taká facka pre nováčika.

Reagovat
HOST*junipery

Vcelku slušná facka...

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, to muselo bolieť. Ale na druhej strane , ukazuje to vysoký charakter mužstva Ukrajiny - po takom debakli sa vzchopiť a vyhrať 4:0 , to je fakt sila. Aj keď to bola "len" Saudská Arábia.

Reagovat
Mata

To neukazuje vysoky charakter Ukrajiny, ale zoufalou Saudskou Arabii.Ten brankar by nemoh chytat ani okresni prebor

A zbytek muzstva byl na tom stejne.Souboje jeden na jednoho prohravali skoro vsechny(jsou neuveritelne mekky), jediny co umeli byly skluzy ze zadu

Takovy muzstvo nema na MS co delat.To at FIFA radsi da jeste jedno misto Africe, protoze asijsky muzstva to je zoufalost.Snad jen Korea a Japonsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele