Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
13.10.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lotyšsko - Kazachstán 0:1

Kazachstán na závěr kvalifikace získal v Rize vůbec svoje první vítězství, posunul se z poslední na pátou příčku skupiny A a zároveň pomohl Turecku k přímému postupu na evropský šampionát. O jediný gól utkání se postaral v 65. minutě Islambek Kuat. Lotyšsko naopak zaznamenalo svou pátou porážku.

I když mají domácí na svém kontě hned polovinu nerozhodných výsledků z deseti utkání, dnu tabulky se nakonec nevyhnuli. Potřebovali nyní uhrát alespoň remízu, aby skončili před svým soupeřem. Nepodařilo se. Kazachstán v Lotyšsku dokázal vyhrát a zásluhou lepších vzájemných zápasů se posunul před ně.

Díky tomu nakonec smutní Maďarsko, které pomýšlelo na přímý postup na EURO ze třetí pozice. Pouze jediný celek ze všech devíti skupin dostal tuhle přednost. Protože se však Kazachstán posunul o jedno místo nahoru, mohlo si nakonec Turecko odečíst nepovedené zápasy s Lotyšskem, a o pouhý jediný bod v tabulce pravdy předskočilo právě Maďary.

Je pravda, že si svěřenci Jurije Krasnožana tři body zasloužili získat více. Přestože jeho pobaltský sok držel po celých devadesát minut více míč na kopačkách, směrem dopředu byli přece jenom aktivnější hosté. Vždyť střeleckých pokusů na branku vyprodukovali celkem devět, zatímco Lotyšsko pouze jednu jedinou.

Poprvé kazašského brankáře Pokatilova ohrozil ve 12. minutě Zjuzins, ovšem jeho pokus z voleje zpoza vápna skončil mimo. Na druhé straně se snažil prosadit Kuat, avšak gólman Vanins dokázal zasáhnout. Nakonec o výhře rozhodl kazašský záložník, který po přihrávce Smakova zamířil levačkou přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

4:0, Lotyši byli proti Islanďanům výrazně lepší, poslední dobou se rozehráli, a tak si nemyslím, že by měl mít Kazachstán šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
REPLIKATOR

Náhoda? Nemyslím si

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele