Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
03.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kypr - Wales 0:1

Wales pokračuje v suverénní jízdě bez porážky, na Kypru vyválčil těsnou výhru 1:0. Jako obvykle se o jedinou branku zápasu postarala hlavní hvězda velšského výběru Gareth Bale, čímž svůj tým udržel s tříbodovým náskokem před Belgií na čele skupiny B.

Dlouhých osmapadesát let již čeká velšský národní tým na svou první účast na závěrečném fotbalovém šampionátu. Díky čtvrteční výhře v Nikósii je tato negativní šňůra téměř u konce, téměř. Radost všech zúčastněných ve chvíli, kdy Gareth Bale osm minut před koncem prudkou hlavičkou zabořil míč do sítě, byla takřka hmatatelná, všichni hráči i realizační tým div že nevytvořili jeden velký pohupující se hlouček. Nyní již stačí porazit v neděli na stadionu v Cardiffu Izraelce a bude dokonáno.

Ještě před zápasem na Kypru se Velšanům povedl jiný kuriózní úspěch, vůbec poprvé v historii totiž v žebříčku FIFA předskočili svého sousedního anglického soka. Důvodem skoku do desítky nejlepších reprezentací na světě byla šňůra devíti soutěžních zápasů v řadě bez porážky.

Oba celky naskočily do utkání po hlavě a hra se rychle přelévala z jedné strany na druhou. O brzký průlom skóre se málem postaral Aaron Ramsey, jenž těžil z výtečného individuálního průniku Balea. Rána záložníka Arsenalu zpoza šestnáctky však nestihla včas zapadnout do brány, a tak se jen otřela o horní síť Georgallidesovy brány. Deset minut nato se ještě blíže k prvnímu gólu dostal Neil Taylor, jenž byl první u odraženého míče po Baleově přímém kopu, jenže krajní bek Swansea trestuhodně nechal pouze vyniknout domácího gólmana. Do třetice všeho zlého si velšané mohli trhat vlasy na hlavě, když Baleův perfektní centr sice Edwards uklidil s přehledem do sítě, avšak rozhodčí Marciniak branku neuznal kvůli domnělému faulu Robsona-Kanu v souboji s kyperským obráncem ve vápně. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran o sobě dali pořádně vědět také Kypřané, kteří však nedokázali využít zaváhání brankáře Hennesseyho, jenž ránu Nocolaoua zdálky vyrazil pouze před sebe. Na opačné straně znovu zkoušel střelecké štěstí Ramsey, ale Georgallides byl připraven. Když už se s blížícím závěrem zdálo, že diváci v Nikósii branku neuvidí, vzal si hlavní slovo muž zápasu Gareth Bale. Hvězda Realu Madrid se tentokrát prosadila poněkud netradičně v hlavičkovém souboji po centru Richardse na zadní tyči. Byl to již Baleův šestý zásah v dosavadních sedmi odehraných kvalifikačních zápasech.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze to Wales urve..tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Gunner14

1-3 Ramsey 2x , 1 xBale

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kypr porazil jen Bosnu a pak dvakrát Andorru. Přičtěte k tomu ještě búra od Belgičanů a dojde vám že Kypr na EURO nemá. Můj tip 0=2

Reagovat
jhony16

neide o to ci ma na EURO, ale ci ma Wales na to aby vyhralo, a to zalezi od Garetha, ktorý je celkom vo forme

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pojďme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele