Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
06.09.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Belgie jednou nohou na EURO, venku porazila Kypr

Eden Hazard čtyři minuty před koncem rozhodl utkání na Kypru a poslal svůj mančaft s největší pravděpodobností na závěrečný turnaj do Francie. I když matematicky Belgie může přímou postupovou příčku ještě ztratit, pokud v říjnu skolí venku trpaslíka z Andorry, o účast na EURO ve Francii jí nikdo nepřipraví.

Byla to hra kočky s myší. Hosté byli v Nikósii jasně lepším týmem, ale toužebný gól stále ne a ne přijít. Domácím, kteří reálně bojují o třetí příčku, a tedy alespoň baráž, by bohatě stačila s favoritem remíza. S případnými deseti body na kontě by měli slušnou výchozí pozici, aby se dvě kola před koncem přece procpali do play-off.

Jenže nemají. Přesto se stále na EURO můžou ještě probojovat. Proti Belgii se velmi dlouho a úspěšně bránili, bylo vidět, že poctivá práce v zadních liniích byla tím jejich hlavním aspektem hry. Pořádně je přitom zlobil hostující záložník Kevin De Bruyne, který by si za svou aktivitu vstřelený gól určitě zasloužil.

Už v 7. minutě Belgičan ve službách Manchesteru City zvedal ruce nad hlavou, neboť se mu podařilo rozvlnit síť, radost mu nicméně pokazili rozhodčí, jež branku neuznali správně pro ofsajd. Následně se snažil prosadit jeho spoluhráč Nainggolan, ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat gólman Georgallides.

O chvilku později zase zahrozil De Bruyne, tentokráte však jeho pokus skončil mimo kýžený prostor. I ve 28. minutě nenašel tu správnou mušku a poslal míč pouze nad bránu. Ve 40. minutě se De Bruyne dostal k zakončení ještě jednou, jakmile mu po Hazardově akci sklepl balón Benteke, jenže ani tentokráte nepřekonal dobře postaveného Georgallidese.

Po přestávce se De Bruyne postavil k rozehrání přímého volného kopu, Georgallides ale opět dobře zasáhl. Po hodině hry se dostal do slibné střelecké pozice Nainggolan, avšak z levé strany po brejku mířil jen vedle. V 68. minutě se snažil po rohovém kopu Mertense prosadit hlavou Vermaelen, ani jemu se ovšem nepodařilo seřídit mířidla.

Kypr toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl. Belgický brankář Courtois musel řešit jen sporadické šance, jako například tu Makridese, jehož pokus bez problémů zlikvidoval. Nakonec se hosté dočkali v 86. minutě. Mertens dostal na hranici ofsajdu pěkný pas, adresoval pak zleva přihrávku do šestnáctky, odkud nehlídaný Hazard zamířil přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele