Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina A
10.10.2015 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kazachstán - Nizozemsko 1:2

Nizozemci poprvé pod vedením nového kouče Dannyho Blinda nezaváhali a vezou si z Kazachstánu tři body za vítězství 2:1. Oranjes tak jeden zápas před koncem kvalifikace udrželi naději na postup do baráže, jenže i tak budou muset spoléhat na zaváhání Turecka, které nad nimi drží dvoubodový náskok a lepší vzájemné zápasy k tomu.

Pro Nizozemce šlo o poklidné utkání, v němž jasně herně dominovali a zásluhou branek Wiljnalduma se Sneijderem vedli již 2:0. Až v šesté minutě nastavení pak korigoval Islambek Kuat. Přesto zemi tulipánů vážně hrozí, že se poprvé od roku 2002 nekvalifikuje na závěrečný fotbalový šampionát.

Šanci zaujmout dostal teprve dvacetiletý Anwar El Ghazi, jenž v letošní sezoně stihnul v dresu Ajaxu nasázet již deset branek. Jeho první kroucenou ránu musel likvidovat brankář Pokatilov, druhou hlavičkovou poté poslal mladičký křídelník těsně vedle. Posléze se El Ghazi postavil do role asistenta, jenže Wijnaldum jeho centrovanou pobídku trestuhodně zahodil a míč poslal nad břevno. Když pak další slibnou šanci zahodil i Memphis Depay, zdálo se, že nizozemský tým prodlouží své čekání na první gól pod trenérem Blindem i na další zápas...

Veškeré podobné obavy však uhasil poměrně záhy záložník Newcastlu Wijnaldum, jenž tentokrát po přihrávce aktivního El Ghaziho nezaváhal a přízemní ranou z hranice šestnáctky poslal hosty do vedení. Pět minut po změně stran pak pojistil vedení Oranjes Wesley Sneijder, když zakončil pohlednou akci, na níž se podílelo trio Riedewald, Depay a Huntelaar. Právě poslední jmenovaný vybídl nizozemského kapitána, aby z hloubi pokutového území z prvního doteku napálil míč pod břevno.

Zbytek utkání již skýtal pouze prostor k navýšení náskoku hostí, ovšem El Ghazi se své trefy nedočkal, neboť kazašská obrana vykopla jeho gólovou ránu z brankové čáry do bezpečí. Pak se snad vůbec poprvé v zápase prosadili směrem kupředu také domácí, jenže Logviněnko trestuhodně zblízka nedokázal využít zaváhání nesehrané nizozemské obrany a přestřelil. Kazaši se však nakonec přece jen dočkali alespoň symbolického úspěchu v podobě snížení, když Kuat na samotném sklonku nastavení překonal střídajícího brankáře Zoeta, jenž vystřídal zraněného Krula.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady v podstate neni o cem premyslet pokud chce Nizozemsko do baraze...tip 2...1:2

Reagovat
veikko

1:0 snad ...

Reagovat
EverlastD

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďanom už naozaj ide o krk... ak nevyhrajú oba zápasy nad Kazachstanom a Českom na Euru nemajú, čo robiť.. tip 0:3

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Kang & Kodos

2:1 a vymrdej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele