Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
10.10.2015 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Izrael - Kypr 1:2

Fotbalisté Izraele nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti Kypru a o třetí barážové místo se tak ve skupině B ještě strhne velký boj. Domácí jsou po prohře 1:2 na čtvrté pozici s třinácti body a pokud chtějí myslet na baráž, tak musejí na závěr kvalifikace vyhrát na půdě vedoucí Belgie. Kypr se posunul na páté místo s dvanácti body a v posledním utkání se popere v přímém souboji s třetí Bosnou, na kterou ztrácí dva body.

Sobotní duel byl bohatý na vyložené příležitosti, branky ale začaly padat až po změně stran. Hosté vedli po necelé hodině hry, ovšem zhruba čtvrthodiny před koncem Izrael srovnal. O vítězství Kypru rozhodl v 80. minutě Jason Demetriou. Hosté zahrozili již ve 2. minutě utkání, kdy se v pokutovém území dostal ke střele Efrem a brankář Marciano dokázal jeho střelu skvěle chytit. Izrael byl blízko vedení o devět minut později.

Po krásném pasu za obranu si sice nezpracoval ideálně míč Dabbur, poté ovšem vymyslel v šestnáctce nádhernou kolmici na Vermoutha, který z první minul vzdálenější tyčku o pár decimetrů. Zhruba po dvaceti minutách centroval Efrem a vyzval ke skórování nabíhajícího Antoniadese, který placírkou mířil nad horní tyčku. Ve 25. minutě znovu zahrozil Efrem, který vystřelil z deseti metrů a fantastický Marciano vytěsnil míč konečky prstů na roh.

Po půl hodině hry zkusil na druhé straně vypálit ze střední vzdálenosti Dasa a trefil boční síť. Po změně stran měl Izrael herní převahu a skórovat mohl v 55. minutě, ovšem střelu Zahaviho doprostřed branky zlikvidoval gólman Georgallides. O tři minuty později přišel na druhé straně trest v podobě vedoucí branky Kypru. Po dalekonosném přímém volném kopu Labana z pravé strany se na hranici brankového území uvolnil Dossa Júnior a nekompromisní hlavičkou nedal Marcianovi žádnou šanci na úspěch.

V 72. minutě mohl srovnat střídající Hemed, jenže v tváří tvář proti Georgallidesovi selhal a jeho svatyni vůbec netrefil. Domácí po zásluze srovnali o čtyři minuty později. Nir Bitton si navedl míč blíže do středu a nikým neatakován vypálil z dvaadvaceti metrů, trefil přesně pravý horní roh. Za další čtyři minuty však definitivně rozhodl na druhé straně již zmiňovaný Demetriou, který se po přiťuknutí střídajícího Charalambidese ocitl sám na pravé straně pokutového území a tvrdou ranou zamířil do bližšího horního rohu. V 85. minutě spálili domácí svou poslední možnost na vyrovnání, když ze stejné pozice jako u první branky vypálil Bitton, tentokráte ale zamířil jen doprostřed tří tyčí a Georgallides balón vyrazil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusim prekvapivou remizu...tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Beči

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Beči

Bude to ještě zajímavé, za tuhle kvalifikaci bych Kypru přál postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele