Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
13.06.2015 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Irsko - Skotsko 1:1

Ostrovní derby mezi Irskem a Skotskem dopadlo smírně 1:1. S tímto výsledkem mohou být určitě více spokojení svěřenci Gordona Strachana, kteří tak mají před podzimním závěrem kvalifikace velmi dobrou výchozí pozici. Irové sice vyhráli první poločas, po změně stran však balón za Givenova záda nešťastně tečoval John O'Shea.

Za elektrizující atmosféry na Aviva Stadium si první zajímavou příležitost vypracoval hostující kanonýr Steven Fletcher a jeho projektil zpoza šestnáctky vyrazil Shay Given s obtížemi na roh. Na opačné straně zahrozil Whellan, branku ale netrefil a David Marshall chytající za druholigový Cardiff mohl zůstat v klidu. Oba týmy se následně několikrát snažily ohrozit branku soupeře, jenomže všem akcím scházelo kvalitní provedení finální fáze.

Jednou z největších zbraní obou celků jsou standardní situace a po jedné z nich také Irsko udeřilo. Na Bradyho centr od rohového praporku si naskočil Wes Hoolahan, jehož zakončení ještě dokázal Marshall se štěstím vyrazit, na dorážku pohotového Jonnathana Walterse už však nestačil a rozradostnil domácí fanoušky.

Celý stadion ovšem krátce po přestávce ztichl. Skotové předvedli rychlou akci, Maloney si narazil míč s Naismithem a jeho technickou střelu srazil do vlastní sítě kapitán John O'Shea. Družina Martina O'Neilla mohla záhy vyrovnat, ale Murphyho ránu zlikvidoval pozorný Marshall. Domácí pak ve snaze o vyrovnání poslali na hřiště i zkušeného Robbieho Keana, ten sice hru oživil, ovšem vstřelit kýžený gól se mu nepodařilo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Marv

0:2

Reagovat
Ranoth

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele