Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina D
04.09.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Gruzie - Skotsko 1:0

Fotbalisté Gruzie dokázali v domácím prostředí zdolat konkurenční Skotsko a na konto si připsali své druhé kvalifikační vítězství, které jim ještě zachovalo naději na postup na EURO 2016 do Francie. Gruzínci jsou v tuto chvíli na páté příčce se šesti body a stáhli náskok právě barážového Skotska na rozdíl pěti bodů. Tento výsledek jistě udělal radost Irům, kteří se mohou při případném vítězství na půdě Gibraltaru posunout právě na třetí pozici o bod před Skoty.

Skotsko po nečekané porážce 0:1 ztrácí krok s Německem a Polskem, vzdálil se mu přímý postup na šampionát. Skotové přitom byli od samého začátku lepším mužstvem a po inkasované trefě zavřeli svého protivníka na vlastní polovině, ovšem gólu se nakonec nedočkali. O jedinou branku utkání se postaral ve 38. minutě kanonýr nizozemského Arnhemu Valeri Kazaišvili. Poprvé v zápase zahrozili hosté krátce po čtvrthodině hry.

Nejprve se po centru Huttona z pravé strany k hlavičkovému pokusu dral Fletcher, ale v dobré pozici zbytečně fauloval gólmana Revišviliho. Ihned na to předvedl sympatický průnik po pravé straně až do šestnáctky Naismith, jenže zpětnou nahrávkou nikoho ze spoluhráčů nenašel. Po necelé půl hodině poslal Robertson ukázkovou kolmici za obranu a nabíhajícímu Fletcherovi chyběl krok k usměrnění balónu do sítě.

Gruzie skórovala zničehonic sedm minut před přestávkou. Po centru do pokutového území soupeře sklepl Mčedlidze balón zpětně na hranici ke Kazaišvilimu. Ten si ho poté posunul do strany a vypálil z patnácti metrů po zemi ke vzdálenější tyčce. Skotové mohli srovnat pět minut po změně stran. Po rohovém kopu se k míči tlačil na brankové čáře Naismith, jenže do sítě ho nedostal a navíc se dopustil faulu na gólmana Revišviliho.

Poté předvedl skvělé sólo Maloney a přihrál volnému Fletcherovi, který svou jedovkou poslal jen do pravé tyče a navíc byl nachytán v ofsajdu. V polovině druhé půle zahrozili domácí z rychlého brejku, kdy přes protihráče vypálil Mčedlidze z osmnácti metrů a brankář Marshall skvělým zákrokem vyrazil balón na rohový kop. Domácí naposledy zahrozili čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy Mčedlidze mířil do boční sítě.

Skotsko si vytvořilo dvě obrovské možnosti v samém závěru zápasu. Nejprve v 89. minutě vystřelil z přímého volného kopu Maloney a díky lehké teči skončil balón těsně nad horní tyčkou. Stejný hráč zahrozil o tři minuty později, když v obrovské možnosti minul hlavou pravou tyč o decimetry a Skotové tak trochu smolně odjíždějí domů s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2...0:1

Reagovat
veikko

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0:1

I bod by pro Skoty nemusel být špatný.

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skotové zatim nic se slabšímy nezstratili a ještě potrápili Němce a Poláky. Můj tip 2=0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele