Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
13.10.2014 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Belgie 1:1

Ani napotřetí ve své kvalifikační skupině B nedokázala zvítězit favorizovaná Bosna a Hercegovina, která tentokrát remizovala s Belgií 1:1. Přestože v tomto případě nejde o vyloženou ostudu, po prohře na Kypru a remíze s Walesem se přece jen čekalo víc. Domácí se navíc brzy ujali vedení díky brance Edina Džeka, jenže nečekaná chyba od jinak spolehlivého brankáře Asmira Begoviče pomohla Nainggolanovi ke snadnému vyrovnání.

Belgičané měli k dobru hned tři šance v první desetiminutovce, a přesto zůstalo skóre bez branek. Steven Defour totiž mířil nepřesně, Origiho hlavičku po Hazardově centru lapil Begovič a stejný výsledek měla i skvělá individuální akce Edena Hazarda. Poté začali vystrkovat růžky i domácí, v pětadvacáté minutě pálil nad břevno Sušič. Tři minuty nato se Bosna ujala vedení. Na konci pohledné akce přiklepnul Miralem Pjanič míč Edinu Džekovi a kanonýr Manchesteru City v podobných pozicích mine jen zřídka. Thibaut Courtois neměl nárok - 1:0.

Po průlomu skóre domácí znovu zalezli do obranné ulity a čelili drtivému belgickému tlaku. Ten však neustále ztroskotával na výtečném Begovičovi, jenž si postupně poradil s pokusy Vertonghena, Defoura, Lukaka i De Bruyneho. O to větší šok přišel šest minut po změně stran, když chytatelná Nainggolanova rána Begovičovi vyklouzla z náruče a odkutálela se až za brankovou čáru.

Bosňané zareagovali sympaticky a vrhli se znovu do útoku. Nejprve Pjanič dokázal obejít Courtoise, ovšem ztroskotal na Vincentu Kompanymu, a poté Džekovu silnou hlavičku dokázal belgický gólman ve službách Chelsea konečky prstů vytáhnout nad břevno. Samotný závěr pak mohl opanovat střídající Dries Mertens, jenže těsně minul. Oba celky se tak rozešly zábavnou remízou 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

over...alebo obaja daju gol

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

To bude hodně zajímavé tip 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna je v krizi.. Musí aspoň bod 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele