Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
13.10.2015 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Belgie - Izrael 3:1

Belgičané vyhráli na domácí půdě nad Izraelem po celkem jasném průběhu. Mezi šťastné střelce se zapsali Mertens, De Bruyne a Hazard. Výsledek kosmeticky upravil Tomer Hemed, ale Izrael se radovat nemůže.

Belgičané chtěli na domácí půdě vyhrát, aby si pojistili první příčku ve skupině. Něco takového se ale zásadně nehodilo do karet Izraeli. Ti potřebovali vyhrát a ještě doufat v pomoc Kypru, aby se dostali do baráže.

Belgičané proto nasadili největší hvězdy a v obraně nastoupili Alderweireld, Kompany, Lombaerts a Vertonghen. Záložní řada byla tvořena Nainggolanem a Fellainim, zatímco o útočení se starali Mertens, De Bruyne, Hazard a Romelu Lukaku. Hosté vsadili na osvědčenou obranu ve složení Ben Harush, Ben Haim, Tibi a Dgani, zatímco ofenzívu měli na starosti pánové Zahavi, Hemed a Ben Haim II.

Od prvních minut byla Belgie jasně aktivnější, ale nedařilo se jí nalézt recept na obětavou obranu Izraele. Ta řešila jeden centr za druhým a musela rovněž strážit takové technické veličiny, jakými jsou právě De Bruyne nebo Eden Hazard. Po pěti minutách se Nainggolan odhodlal ke střele z pětadvaceti metrů, jenže mířil mimo. Postupná kombinace stále nepřinášela Belgičanům kýžený výsledek a hra byla poměrně strnulá.

Jedinou zajímavou šanci na druhé straně vytvořil Ben Haim II., který upadl ve vápně až příliš ochotně a sudí mu ještě vyčinil za nasimulovaný pád. Skvělou šanci zahodil Romelu Lukaku, i když jeho pozice byla velmi náročná. Převzal míč po pasu ze strany v pádu a ještě se stačil zorientovat. Jenže byl v tak velkém úhlu, že dostat míč do brány se mu jednoduše nepovedlo. Izrael vyrážel do ojedinělých šancí, to však neznamená, že by neuměl zahrozit. Po dvaceti minutách třeba trefil tyč za zády brankáře Mignoleta!

Belgičané se vrátili k ofenzívě a málem skórovali. Chybu, která se jen tak nevidí, však vyrobil Dries Mertens. Ofenzivní hráč Neapole dostal míč ideálně na malé vápno a nikdo u něj nebyl, ale Mertens míč netrefil ideálně před prázdnou bránou jej poslal mimo! Posledním, kdo se mohl výrazněji zapsat do análů utkání, se stal De Bruyne, který pálil těsně mimo. Také nástup do druhé půle se vyvedl mnohem více Belgičanům. Romelu Lukaku si naběhl na dlouhý pas do pokutového území a přehodil brankáře, jenže z velkého úhlu trefil jen boční síť.

Deset minut poté pálil z dobré pozice Marouane Fellaini, který sledoval svou ránu letící hodně mimo. To však domácím fanouškům zas tak vadit nemuselo. Po hodině hry se totiž Dries Mertens prosadil ve vápně a ranou k bližší tyči překonal pozdě zasahujícího brankáře Marciana! Mertens tak napravil svou chybu tím nejlepším možným způsobem. V týmu Izraele se do hry dostal střelec Damari, aby s výsledkem ještě něco udělal.

Další minuty pak v soupeřově dresu mohl sbírat mladík Divock Origi. Patnáct minut před koncem se Belgie prosadila podruhé a pojistila si tři body. Z pětadvaceti metrů se postavil ke standardní situaci mladík Kevin De Bruyne a krásnou ranou nedal svému protivníkovi žádnou šanci zasáhnout - 2:0 pro Belgii!

A nebyla to jediná branka. Demolice Izraele pokračovala, když pět minut před koncem utkání nechala obrana hostí volného a nehlídaného Edena Hazarda. Záložník londýnských Blues krásnou ranou prostřelil brankáře a Belgie vedla o tři branky. Belgii ale dnes večer čisté konto hřát nebude. Na skvělý centr ze strany si totiž krátce před koncem naskočil Tomer Hemed a upravil na konečných 3:1 pro Belgii.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele