Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
04.06.2011 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovensko - Andorra 1:0

Slovensko se na Pasienkách s outsiderem z Andorry dlouho trápilo, ale nakonec dokázalo především zásluhou trefy veterána Karhana zvítězit a připisuje si tak další tři body, díky kterým se v tabulce dotahuje na vedoucí Rusko. Andorra tak i nadále čeká na svůj premiérový bodový zisk.

Domácí nastoupili do utkání podle očekávání v hodně ofenzivní sestavě se třemi útočníky a dávali tak jasně najevo, jakým směrem by se měl zápas ubírat. První šance na sebe nenechala dlouho čekat, neuběhla ani minuta hry a ke střele napřáhl Vittek, Gomese ale překonat nedokázal. Ještě v téže minutě se po levé straně prodral do pokutového území Hološko, jehož centr se pokoušel usměrnit do branky Šebo, ale Gomes byl opět bezchybný.

Hosté poprvé zahrozili v sedmé minutě, kdy se po standardní situaci z velké dálky dostal do zakončení Lima, ale mířil hodně nepřesně. Po čtvrthodině hry předvedl Hamšík pěknou individuální akci, na jejímž konci vypálil, ale ani on nedokázal trefit prostor tří tyčí. Další velkou příležitost si domácí vybojovali ve dvacáté čtvrté minutě, na Čechův centr si naběhl v pokutovém území Šebo a křižnou hlavičkou jen těsně minul vzdálenější tyč Gomesovy branky.

Po půlhodině hry rozehrávali domácí sérii několika rohových kopů, po kterých se v největší šanci ocitl po Ježově centru Hološko, který hlavičkoval nebezpečně, ale zároveň nepřesně. Další stoprocentní šance Slovenska přišla v úplném závěru prvního dějství, Vittek dokázal z těžké pozice odcentrovat, k hlavičce se na malém vápně dostal aktivní Šebo, ale Gomes předvedl další parádní zákrok a míč vyrazil.

Po změně stran přišel místo Kucky na trávník v domácím dresu další útočník Šesták. Slováci se i nadále tlačili dopředu, ale dlouhou dobu bezúspěšně. Naopak v padesáté první minutě využil chyby v rozehrávce hostující Jimenez, ale v dobré příležitosti se zbytečně ukvapil a pálil nepřesně.

V šedesáté druhé minutě našel střídající Šesták přesným pasem přes celou šířku hřiště rozběhnutého Hološka, ten se dostal do výborné příležitosti, ale zvolil zbytečně zbrklé řešení a Gomes jeho střelu kryl. O minutu později už se domácí dočkali, po rohovém kopu Hamšíka, který ještě prodloužil na přední tyči Vittek, se ke střele dostal Karhan, jenž nedal z otočky Gomesovi šanci - 1:0.

V šedesáté deváté minutě nacentroval do pokutového území Jež, k hlavičce se dostal Šesták, ale v tísni rozvlnil pouze boční síť. Čtyři minuty před koncem rozehrávali hosté standardní situaci, Kello neudržel míč a Vittek měl plné ruce a nohy práce, aby balón odkopl. O dvě minuty později se do další šance dostal po nezištné přihrávce Šestáka Šebo, ale Gomes ukázal opět výborný reflex a uchránil tak pro svůj tým přijatelný výsledek.

Autor: Jiří Vojík / sport.sk

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Šebo 2)

Reagovat
smazaný uživatel

doma by Slovaci mohli vyhrat vice nez o gol..tip 1...2:0,3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Ten kurz je krásnej 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

povinne 3 body :)

Reagovat
smazaný uživatel

presne ... záleží na prvom góle...dáme ho čím skôr tým viac vyhráme ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že konečne predvedieme poriadny výkon lebo zatiaľ tragédia...myslím výkon...My tiež vyhráme v Rusku a potom trápne prehráme v Arménsku... ale verím vo výhru buď 2:1 alebo 1:0 a opäť tragický výkon

Reagovat
smazaný uživatel

dúfas v ine, veris v ine..co vlastne chces?

Reagovat
smazaný uživatel

Co predviedli v Andorre, tak na to sa teda moc pozerat nedalo. Jedine ma oslovil ten karavan, co bol nad štadionom. No doma by mohli vyhrat o viac než gol. Tipujem 3-0 a aj to padne jeden gol z penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase je lepšie mat vysledky a hrat nahovno ako hrat peknu hru a ziadne vysledky

Reagovat
scholes18

a ked to spojis do kopy tak je to este vacsia tragedia..

Reagovat
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nelze dát jinak než za 1. Otázkou je pouze skóre. Hosté budou tradičně úporně bránit a tak bude záležet na kreativitě domácí ofenzivy, která se snad prosadí vícekrát. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko vyhrá 3:0 Šebo,Šebo,Šebo

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze sa rozstrielame, lebo nam treba skore vylepsit a bude to aspon 8:0. Goly by mohli dat Hamšík 2, Sestak hattrick, dva Šebo a jeden Jež

Reagovat
smazaný uživatel

Tak slovenský tragédi uhaluzili dvě výhry 1-0 nad Andorou.Je až neuvěřitelný,že s tou ubohou hrou mají 13 bodů,když se ale podívám na jejich rozlosování tak tím jejich bodovej přísun skončil.Třetí místo jim bude slušet a irové s rusákama si to rozdají o první flek,doufám,že půjdou z prvního místa irové,za to jak byli vyřazený v baráži s podvodníkama z Francie by si to zasloužili.

Reagovat
andkoo

tolko zavisti..

Reagovat
smazaný uživatel

hh no ty si mi ch*j.....ty ešte stále nemozes prekusnut ze sme postupili na MS...ja toto nechapem aky su niektory cesi sprosty...nehovorim ze vsetci...my slovaci smevam na MS 2006 aj n a ME 2004 drzali palce....lenze vy cesi ste taky ze vy nam nedoprajete nic...ja vam drzim place aj v tejto kvalifiacii a bol som nahnevany lebo som chcel aby ste postupili s nami na MS...ale vidim ze vy si ani nezasluzite aby sme vam drzali place...lutujem ceskych hracov ze maju takychto fanusikov...vy po jednom zlom zapase placete...ale my Slovaci sa nemame zaco hanbit!

my sme dlho nevedeli ani hrat...az teraz mame konecne vysledky...postupili sme na MS kde sme vyradili majstrov sveta....potrapili sme aj holandanov....

vy ste zase mali dobre vysledky na MS 2006 a na ME 2004

mas pravdu mame ubohu hru lenze nam to staci...ked sa pozres my na Slovensku mame take male mnozstvo dobrych stadionov....je tu vela nadejnych mladych hracov lenze ty nemaju moznost ukazat svoj talent....

takze dalsie komenty na adresu nasho tymu si nechaj pre seba a staraj sa o Ceske narodne muzstvo

Reagovat
andkoo

ty mas ake iq? ja som slovak a nemam ani nic proti cechom (okrem provokaterov slosy def a spol.)...ale pobavil si ma

Reagovat
smazaný uživatel

tak chlapci slovenský,konkrétně ty torres7 zajímalo by mě kde je v mém příspěvku něco sprostého??Pokud myslíš slovo tragéd tak se vrať zpátky do školy.A za další v mém příspěvku jsem psal čistou realitu,to že se s tím nemůžete srovnat je váš problém,určitě nejde aspoň z mojí strany o závist,jen komentuju co vidím a viděl jsem čtyři zápasy vaší repre a můžete děkovat pánu bohu ,že těch 13 bodů máte s tím co předvádíte je to malej zázrak ,tak to prostě je.A neboj se prakticky to samí se týká těch našich nekopů.

Reagovat
smazaný uživatel

..I my Češi jsme jim dali pokaždý min 6 golů.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko pouze splnilo povinnost, ale pachuť rozčarování přetrvává. Překonat fotbalového trpaslíka, byť hraje ultradefenzivně (co mu také zbývá, když nechce inkasovat debakl) se skóre 1:0 není žádné terno!!! Je to určitě k zamyšlení ....

Asi v těchto zápasech přes všechno dochází v podvědomí hráče k určitému podcenění a svůj výkon přizpůsobuje hře soupeře a není síly jak se více motivovat, jako když hraje např. proti Brazílii ...

Reagovat
smazaný uživatel

..urcite jsem cekal od Slovenska lip nez jen 1:0 vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

Barbaři. Slovensko blbý........................ Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr -

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele