Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
04.06.2011 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Rusko - Arménie 3:1

Arménie sice domácí fotbalisty zaskočila vedoucí brankou, ale Rusko díky hattricku útočníka Tottenhamu Romana Pavljučenka vyhrálo na stadionu v Lužnikách 3:1 a pojistilo si tak svou vedoucí pozici ve skupině B.

Zápas začal hodně vyrovnaně. Rusové věděli, že není důvod se někam honit a nechtěli zbytečně udělat chybu. To Arméncům šlo opravdu o hodně, protože by si bodovým ziskem mohli udržet kontakt na postupové místa ve své skupině. A byli to právě hosté, kteří se ujali vedení. Marcos Pinheiro Pizelli se ve vápně dobře uvolnil a z krátké vzdálenosti nedal střelou na přední tyč šanci domácím brankáři Akinfejevovi - 0:1.

Rusům však netrvalo dlouho, aby srovnali. Prakticky minutu na to se dobře zorientoval pravý bek Aňukov, našel Pavljučenka a ten srovnal skóre zápasu. Bylo vidět, že vyrovnávací branka zanechala na arménských fotbalistech psychickou deku. Ti si již nevěřili tak, jako tomu bylo v úvodních minutách zápasu, a tak se domácí fotbalisté dostávali lépe do tempa.

Začátek druhého dějství byl opět ze strany na stranu, ale v koncových situacích ztrácela obě mužstva zbytečně míč a nabízela svému soupeři možnost brejkových situací. V 59. minutě šli Rusové do vedení, když Semšov krásným pasem naešl opět Romana Pavljučenka a kanonýr anglického Tottenhamu se v zakončení nemýlil.

Od tohoto momentu kontrolovali domácí hráči tempo i vývoj hry. Arménci se spíše snažili napadat kolem půlící čáry, ale směrem dopředu toho nebyli schopni moc vyprodukovat. Navíc sedmnáct minut před koncem řádné hrací doby fauloval ve vápně Hovsepjan pronikajícího Žirkova a z nařízeného pokutového kopu se potřetí v zápas trefil Pavljučenko, který touto brankou rozhodl o osudu celého utkání.

Rusové si již zbytek utkání pohlídali a připsali si tři body za zasloužené vítězství 3:1.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rusove by meli vyhrat ale posledni zapasy napovidaji ze to bude boj a mohla by byt i prekvapive remiza....tip 1....2:1,1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tu by som tipol dcp 0:1 ...urcite rusko vyhra 2:0 alebo 3:1...uz musia zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

tip-2 1

prani-1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko je doma fovaritem, ale v postsovětském derby to nebudeme mít lehké, panč Arménie hraje v kv. ME nadmíru dobře. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko to vyhraje tip:5-0

Reagovat
smazaný uživatel

konecne romanko v zaklade:)...a krasne sa to vyplaca:)

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko tedy nakonec zápas otočilo a bere, jako favorit, potřebné 3 body. Ale Arménie zase vytasila zoubky ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele