Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
07.09.2010 20:45 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Německo - Ázerbájdžán 6:1

Domácí výběr se hodně dlouho trápil, než se mu povedlo vstřelit první branku utkání a ta dle očekávání vše rozhodla. Německo si tedy splnilo povinnost a porazilo Ázerbájdžán Bertiho Vogtse 6:1.

Německo bylo samozřejmě jasným favoritem tohoto utkání a čekalo se, že hosté z Ázerbájdžánu budou v hodně velkém počtu bránit své pokutové území. Zbývala tedy zodpovědět jediná otázka a to, kdy se domácím povede vstřelit první branku. V desáté minutě se v souboje zranil Mertesacker a kouč Löw ho raději nahradil Heiko Westermannem, který odehrál velice dobrý druhý poločas v Belgii. Němci se ale v první dvacetiminutovce hodně trápili. Fanoušci je sice hnali dopředu, ale přes hodně zhuštěný blok se svěřenci kouč Löwa dostávali hodně těžko.

Navíc většina střel z dobrých pozic byla zablokována nebo vůbec nedoletěla k brance hostí. První hodně dobrou šanci měl v 26. minutě Podolski, který se po dobré přihrávce Müllera do míče hodně opřel, ale branku netrefil. Minutu na to prověřil Agajewa také střídající Westermann. Hostující brankář proti jeho hlavičce vytáhl skvělý zákrok a brance zabránil.

Ve 28. minutě už ale Německo poprvé slavilo. Od Kloseho se míč dostal opět k Westermannovi, jeho první pokus gólman Ázerbájdžánu sice zlikvidoval, ale proti dorážce byl bezmocný - 1:0. Už to vypadalo, že s jednobrankovým vedením půjdou Němci také do šatny, když se po přihrávce Özila trefil Lukas Podolski. Pár sekund poté se po krásném míči do prostoru od Badstubera dostal do akce střelec druhého gólu, přihrál Klosemu a ten zvýšil do poločasu ještě na 3:0. I přes nevýrazný začátek tak mohli být domácí fotbalisté se stavem určitě spokojení.

V 53. minutě přišla další změna skóre. Khedira poslal centr do pokutového území a kapitán Sagidow si míč srazil do vlastní branky. Hosté se však nerozpakovali a k překvapení všech udeřili na druhé straně. Po rohu Jawadova nezasáhl úplně ideálně Neuer a odražený míč už do branky v pohodě uklidil Malikow.

Němcům tenhle moment dokázal, že si musejí dávat směrem dozadu pozor, aby zbytečně neinkasovali. Ale nějaká výraznější ofenzíva Ázerbájdžánců se nekonala, a tak mohli domácí v klidu hrát svoji hru. Poslední dvacetiminutovka už byla spíše taková oddychová, Němci se nikam nehnali, drželi míč na svých kopačkách a soupeře nikam nepouštěli. V závěrečných minutách ještě svůj velice dobrý výkon korunoval obránce Badstuber, který po rohu Özila hlavou zvýšil vedení Německa již na 5:1. Na konečných 6:1 ještě pár chvil poté upravil Klose, který po skvělé souhře Podolskiho s Cacauem neměl problémy se zakončením a přidal svou druhou branku.

Autor: Michael Künzel / sport1.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
cresposuper

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci si zatrenuji....tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele