Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina D
08.10.2010 20:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lucembursko - Bělorusko 0:0

Lucembursko si do svých fotbalových dějin připisuje další úspěch, totiž bezbrankovou remízu s Běloruskem. Výsledek je o to zajímavější, že Lucemburčané už jednou Bělorusy porazili. Krom důležitých bodů ztratili východoevropané také Kornilenka, který v zápase obdržel červenou kartu.

Ačkoliv skončilo utkání 0:0, byla k vidění spousta šancí. Bělorusové začali dobře a tlačili se do šancí. Kornilenko vypálil z dobré pozice nad a Omelyančuka zablokoval obránce Hoffman. Také Lucembursko mělo šance, tak například Charles Leweck nebo Tom Laterza mohli vstřelit úvodní branku, jenže pokaždé se vyznamenal Zhevnov. Větší kvalita byla na běloruské straně, jenže tento favorit utkání nedokázal obranu Lucemburska pokořit.

Ve druhém poločase začala převaha hostů sílit a obrana Lucemburska měla co dělat. Hodně práce měl i brankář Joubert. Ten zlikvidoval střelu Vjačeslava Hleba i Kisljaka. Bohužel pro hosty se celá situace zkomplikovala v 69. minutě, Kornilenko fauloval Blaise a rozhodčí mu rovnou udělil červenou kartu. Bělorusy teď čekalo dobývání lucemburské tvrze v deseti mužích.

Lucembursko hrálo přesilovku, ale pro brankáře Jouberta to vůbec nic neznamenalo. Igor Shitov se odhodlal vypálit z dálky a zmiňovaný brankář chytil. Poslední slovo měl domácí Da Mota, ale Zhevnov se také předvedl. Utkání dospělo do zdárného konce a oba celky si připisují bod. Pro Lucembursko je to velký úspěch, pro Bělorusko velké zklamání.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslim ze by mohlo byt dalsi prekvapeni a zapas muze skoncit remizou...navic ten kurs na Belorusko je prehnane nizky...pro me bez tipu

Reagovat
smazaný uživatel

upocene by meli vyhrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele