Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
12.10.2010 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Česko potvrdilo roli favorita a veze tři body z Lichtenštejnska

Úkol splněn! Česko sice nepředvedlo na hřišti Lichtenštejnska žádnou gólovou smršť, přesto dokázalo vybojovat tři body bez větších potíží. O výhru 2:0 se gólově postarali Tomáš Necid s Václavem Kadlecem.

Češi na nic nečekali a do zápasu vstoupili velmi aktivně. Jako první se pokoušel o vstřelení branky Zdeněk Pospěch, se svou dalekonosnou ranou ale neuspěl. Následně nedopadl o moc lépe ani Tomáš Necid. Poté dalo o sobě vědět také Lichtenštejnsko. Martin Stocklasa ovšem hlavičkoval nad, krátce na to pro změnu orazítkoval míč po Erneho teči brankovou konstrukci.

Vytoužený gól dokázali svěřenci trenéra Bílka vsítit poměrně brzy, konkrétně už ve 12. minutě. Necid se efektivně zbavil svého strážce, popotáhl míč směrem k bráně a nádhernou ranou otevřel gólový účet tohoto střetnutí. V prvním poločase čeští fotbalisté podle očekávání diktovali po většinu času tempo hry a byli o poznání nebezpečnější.

Vedení mohl navíc navýšit už ve 23. minutě Václav Kadlec. Sparťanskému mladíčkovi stačilo pouze doklepnout míč do brány, jenže nedosáhl na něj. Svou premiéru si ale nakonec přeci jen gólovým zásahem okořenil. O pět minut později napřáhl zpoza vápna a přízemní střelou zvýšil na rozdíl dvou branek. Těsně před přestávkou mohl přidat ještě větší jistotu na české kopačky Zdeněk Pospěch, jeho jasnou tutovku mu ale dobrým zákrokem zhatil obránce Beck.

Také vstup do druhé půle vyšel Čechům na jedničku. I když další gól nepřidali, svými gólovými šancemi gólmanovi Jehlemu pořádně zatápěli. Jedna z takovýchto akcí přišla v 51. minutě. Centr Michala Kadlece přepustil Necid na Václava Kadlece, ten sklepl míč hrudí k Hübschmanovi, který ale z hranice šestnáctky poslal svůj projektil nad břevno.

Už o dvě minuty později byl faulován na velmi zajímavém místě Necid. Následné exekuce přímého kopu se zhostil Plašil a tvrdou ranou do levého rohu brány pořádně vystrašil domácí fanoušky. Peter Jahle ovšem vytáhl vynikající zákrok a míč vyrazil na roh. Naději na bodový výsledek mohl dát Lichtenštejncům Burgmeier, jenže jeho střela byla zblokována a letěla do zámezí.

Závěrečnou dvacetiminutovku ovládli taktéž čeští hráči. Na své konto si mohli připsat další přesné zásahy, jenže v zakončení selhal jak Štajner, tak také hned dvakrát střídající Bednář. Ten byl velmi blízko v 83. minutě, po centru Michala Kadlece ale netrefil míč ideálně a poslal jej do zámezí. I přesto ale nakonec tři body pocestují do Česka.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (505)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele