Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina A
03.06.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Belgie - Turecko 1:1

Belgie celých devadesát minut drtila Turecko, přesto získala pouze bod za remízu 1:1 a větší šance na postup z druhého místa za Německem mají tedy hosté, kteří na svého dnešního soupeře sice ztrácí jeden bod, mají však zápas k dobru. Skóre otevřel domácí Ogunjimi, ještě v první půli ale vyrovnal Yilmaz a po neproměněné penaltě domácích skončil zápas smírem.

Utkání začalo velmi zostra a hned po pár vteřinách mohli hosté z Turecka překvapivě vést, Yilmaz ale Mignoleta tváří v tvář nepřekonal. Ve čtvrté minutě už Belgie vedla, hostující brankář Volkan Demirel špatně míč odkopl, obrana Turecka chybovala ještě jednou a k míči se dostal Defour, jenž přetáhl svůj centr k Chadlimu, po jehož přiťuknutí se gólově prosadil Marvin Ogunjimi.

Ten samý hráč mohl zvýšit vedení Belgie v osmé minutě, tentokrát ale Volkana nepřekonal. Po třinácti minutách to z velké dálky zkoušel obávaný střelec Vertonghen, jenže minul. Turci se vyrovnání dočkali ve dvacáté druhé minutě, Arda Turan nechal na pravé straně proklouzat hned dva obránce domácích, přihrál před branku Yilmazovi a ten už si se střelou z malého vápna věděl rady.

Do poločasu už se mohlo odejít za vedení Belgie, Hazarda a Vertonghen však své šance neproměnili. I ve druhém dějství byli domácí jasně lepším věděli, že potřebují zvítězit. Ideální příležitost se jim naskytla v sedmdesáté páté minutě v podobě pokutového kopu, Axel Witsel však s jeho exekucí naložil prachbídně a nedal!

Belgie mohla o třech bodech rozhodnout i v samotném závěru, hlavičky Alderweirelda a Vossena ale skončily mimo tři tyče, a tak se Belgie rozešla s Tureckem po remíze 1:1.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turecko na rozjetou Belgii stačit nebude Venkovní zápasy nejsou zrovna jejich silnou stránkou proto si myslím že Belgie s velkou podporou diváků zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

cekam vyborny a vyrovnany duel...tezko tipovat kdo vyhraje..zrejme neprohra domacich nicmene tip obe muzstva daji gol

Reagovat
smazaný uživatel

tip1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to na remízu. A to vícegolovou 2:2, 3:3

Reagovat
PePiG7

3-1 Hazard,Witsel,Defour-Turan

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko to vyhraje tipuju 2-1 pro Turecko

Reagovat
smazaný uživatel

Asi spravedlivá remízka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele