Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina B
03.09.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arménie - Irsko 0:1

Hned na úvod pátečních kvalifikačních zápasů se mohl zrodit jeden překvapivý výsledek. Irsko totiž dlouho dobu nemohlo najít recept, jak vyzrát na arménského gólmana Berezovského, a zápas tak směřoval k bezbrankové remíze. Ostrované ale nakonec zásluhou Faheyho vezou domů plný počet bodů.

Brzy po úvodním hvizdu mohli jít hosté do vedení a pořádně se tak uklidnit, jenže Keanova střela z voleje postrádala přesnost. Na místo toho nechybělo mnoho a první branku utkání málem vsítila Arménie, konkrétně záložník Pačajan. S jeho ránou měl sice Given velké problémy, nakonec jí však vyrazil do bezpečí.

Poté začali dávat o sobě vědět opět Irové, kteří však pokaždé naráželi na jistého gólmana Berezovského. Ten si například ve 21. minutě poradil s hlavičkou St. Ledgera, zanedlouho pro změnu pálil McGeady zcela mimo. Závěr poločasu ovšem patřil domácím. Nejprve zaměstnal Givena svou střelou Mchitarjan, o několik okamžiků později pálil těsně nad Movsisjan.

Pokud tedy chtělo Irsko vydolovat povinné tři body, muselo po změně stran výrazně přidat. Už ve 47. minutě si vypracovalo velmi dobrou možnost ke skórování. Po pěkné akci McGeadyho ale nakonec nedokázal útočník Doyle vůbec vystřelit. Jeho parťák Robbie Keane si nevedl o moc lépe. Zhruba po hodině hry vypálil na domácí bránu svou levou nebezpečný projektil, ten ovšem orazítkoval jen tyč a Arménci následně bez problémů odvrátili míč do bezpečí.

Vytoužený gól Irska přišel až v 76. minutě. Lawrence poslal míč ke kopačkám Keana, který sice nemohl zakončit, nakonec ale chytrou přihrávkou vybídl ke skórování záložníka Keitha Faheyho. Jeho pozemní střela letěla přesně k tyčce. Arménie už v závěru nijak nezlobila, a proto hosté poslední minuty zápasu zvládli bez problémů.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

upocene vitezstvi Iru..tip 02....vysledek 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

trošku ošemetné... 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko je můj černej kůň, jsou zdravě nasr.. z minulý kvalifikace a Arménie je z formy, dal jsem handicap 1:0 za skvělých 2,95

Reagovat
smazaný uživatel

Arneni jeshte ukazhou co v nich je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele