Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
21.11.2007 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Turecko - Bosna a Hercegovina 1:0

Turecko zvládlo psychicky náročnou situaci a postoupilo na evropský šampionát. V posledním zápase mu k tomu stačila i nejtěsnější výhra nad Bosnou a Hercegovinou.

Domácí vstoupili do zápasu dobře a od úvodních minut kontrolovali hru. Ve třetí minutě pálil z dobré pozice mimo Nihat, útočníka Villarrealu pak podobně jako jeho spoluhráče Turana vychytal Guso. Za hosty poté zahrozil Krunič, Turky však tento moment nerozhodil a i nadále pokračovali v dobývání bosenské svatyně. Ústřední postavou byl Nihat, který spálil další dvě šance, než konečně prolomil střelecké prokletí. Ve 43. minutě ho přesným centrem našel Altintop a Nihat tentokráte mířil přesně - 1:0.

Bosna a Hercegovina začala druhou půli daleko lépe, než tu první a po střele Džeka si na míč konečně sáhl Rustu. Domácím se po změně stran nedařilo, marně hledali cestičku do pokutového území a z tribun se začínal ozývat pískot. Ten ustal až p otrestném kopu Emreho, který mířil těsně mimo. Turecký kouč Fatih Terim v závěru již šetřil čas a tato taktika se mu vyplatila. Domácí sice po změně stran herně příliš nepřesvědčili, důležitý zápas ale zvládli a postoupili na ME.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Turci musí vyhrat protože Norové na Maltě určitě vyhrajou Podle mě mají šanci na postup oba stejnou Norsko má lehčího soupeře Turci mají zase soupeře kterému už o nic nejde (to by mohlo rozhodnout) a se kterým dokonce prohráli vzájemný zápas Od Turecka jsme se dočkali hodně překvapivých výsledků přikladem je tento Teď hrajou Turci doma v těhle zápsech se těžko boduje zvášt když už není žádná motivace i přesto tipuji překvapení a zkusím remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si, ze Turci budu hrat jedine na vyhru a motivacia je silna, takze 1, ale mozno by nebolo na skodu skusit tip viac ako 2,5 gola...

Reagovat
smazaný uživatel

Smekám před Tureckem !!! Ze skoro beznadějné situace se dodrápali až k postupu. Nakonec vydřeli i veledůležité 3 body s BaH a oslavy budou tradičně divoké. Bosna a Hercegovina hrála kvalifikaci překvapivě dobře a to jí přitom opustilo několik zkušených hráčů. Rozhodně můžou být spokojený.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele