Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina C
21.11.2007 20:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Maďarsko - Řecko 1:2

Přestože Řekové po senzačním triumfu na posledním Euru vyhořeli v kvalifikaci o mistrovství světa, s obhajobou evropského primátu to myslí vážně. Kvalifikaci totiž zvládli nejlépe ze všech, získali nejvyšší počet bodů. Pomohla tomu i dnešní výhra v Maďarsku.

Úvod ale svěřencům Otta Rehhagela nevyšel. Hned v první minutě měl po chybě obránce šanci Priskin, hosty zachránil gólman Chalkias, v minutě sedmé už se Maďaři ujali vedení, když střele Akose Buszakyho pomohl za gólmanova záda tečí Katsouranis.

Řekové si však připomněli smrtící produktivitu z minulého Eura a hned ze své první šance srovnali. Katsouranisův centr prodloužil Tziolis a tentokrát to byl čistý "vlastenec", míč hlavou do vlastní sítě totiž poslal Vilmos Vanczak.

Domácí chtěli nepovedenou kvalifikaci alespoň zakončit důstojně a vytvářeli si šance, Halmosi ani Toszer ale neuspěli. Řekové do druhé půle nastoupili se třemi útočníky a to se vyplatilo. V 59. minutě domácí gólman Fulop fauloval Gekase a Angelos Basinas si s penaltou věděl rady - 1:2.

V 71. minutě mohl svou chybu z prvního poločasu napravit Vanczak, střídajícího Nikopolidise v řecké brance ale vážněji neohrozil. A když i Samarase na druhé straně vychytal gólman, skončil zápas vítězstvím obhájců evropského titulu, Řeků.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Obhájce ME Řecko suverénně potrdil, že si postup zasloužil. Po ostudě, kdy nepostoupili, navíc jako úřadující mistři Evropy, na MSm, už museli zabrat. Jejich výsledky na Euru jsou ale hádankou, naproti tomu předváděná hra bude jasná - nezáživná tuhá defenzíva a rychlé brejky. K tomu spoleh na standartní situace. A Maďaři ? Bohužel už dlouho jsou na chvostu evropského fotbalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele