Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
24.03.2007 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucembursko - Bělorusko 1:2

Bělorusko splnilo očekávání a z Lucemburska si podle očekávání odváží tři body. I nadále tak může pomýšlet na potrápení favoritů v boji o postup na ME 2008.

Hosté začali aktivněji, Strakhanovichovu střelu zablokoval obětavý Remy, v 19. minutě pálil ze slibné pozice nad Kutuzov. I přes dvě neproměněné šance šel favorit do vedení, ve 25. minutě našel Kutuzov Kalacheva a ten zachoval chladnou hlavu - 0:1.

O chvíli později to mohlo být již o dvě branky, Kulchy však nastřell jenom tyč. Domácí poprvé zahrozili dalekonosnou střelou Colletta, Zhevnova v běloruské bráně pak zaměstnal také Strasser.

Rovněž vstup do druhé půle zvládlo lépe Bělorusko. Kornilenko ve 47. minutě sice ještě nedal, jeho zaváhání ale napravil Kutuzov, který v 54. minutě uklidnil svůj tým - 0:2.

Favorit pokračoval v aktivní hře, z dálky mířil nepřesně Kalachev, Vjatscheslawa Hleba pak skvěle vychytal Joubert. Za domácí velel do útoku Sagramola. Jeho šanci ze 66. minuty Zhevnov zlikvidoval, o dvě minuty později však už z jejich vzájemného souboje vzešel vítězně lucemburský fotbalista - 2:1.

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla napínavou podívanou. Domácí nejprve přežili velkou šanci Korytka a poté dvakrát sahali po vyrovnání, Strasser a po něm ani Peters ovšem neměli správně seřízená mířidla.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele