Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2008

skupina G
21.11.2007 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Nizozemsko 2:1

Nizozemsko neprožilo zrovna povedený závěr kvalifikace. Sice si zajistilo postup už v minulém kole, ale to jen díky hubeneému vítězství nad Lucemburskem a dnes dokonce prohráli v Bělorusku. Končí tak druhé, Bělorusům patří lichotivé čtvrté místo.

V prvním poločase se oba týmy střídaly v šancích, ale žádna se neujala ani na jedné straně. Oběma týmům chyběl klid a větší přesnost v zakončení, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Bělorusku se povedl nástup do druhého poločasu, když ve 49. minutě vsítil úvodní gól utkání Vitali Bulyga po přihrávce Vladimira Korytka. Po další čtvrthodině hry si tito hráči spolupráci zopakovali, ale v opačném gardu. Nahrával Bulyga a trefil se Korytko. To běžela 65. minuta a domácí vycítili šanci na skvělý výsledek.

Nizozemsko se snažilo vrátit do zápasu zvýšenou aktivitou v útočné fázi. To ovšem hrálo do karet Bělorusům, kterým se otvíral prostor pro rychlé brejky. Zvlášť hlavička Kaševského volala po gólu. Když už domácí slavili velké vítězství, přišla v 89. minutě velká chvíle pro Rafaela van der Varta, který snížil na konečných 1:2. Na víc už Nizozemsku nezbyl čas.

Bělorusku se tak povedlo poslední utkání a výhra nad Nizozemskem, před domácími fanoušky, byla sladkou tečkou na závěr kvalifikace.

Autor: Aleš Cahlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po blamáži Anglie je výsledek tohoto zápasu největší překvapení !!! Už po vydřeném výsledku s Lucemburskem to bylo ubohé, ale porážka v Bělorusku je teda megaostuda. Už by se sebou měli něco dělat, jinak by měli svoje velké sebevědomí někam zahodit a začít s pokorou od nuly !!! Bělorusové naopak potvrdili, že můžou potrápit každého a konečné umístění ve skupině je pro ně nadočekávíní dobré.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele