základní skupiny - skupina B, 3. kolo
23.06.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Španělsko těsně porazilo oslabené Srby

Španělé si v posledním utkání skupiny poradili se Srbskem díky jediné brance, kterou měl na svědomí Denis Suárez. Faktem je, že jim k výhře hodně pomohlo i vyloučení Srba Djurdjeviće.

Španělsko mělo svůj postup již dávno před utkáním zpečetěno, takže si trenér Celades mohl dovolit hráče z lavičky poslat rovnou od začátku. Nutno říct, že kvalita týmu tím v žádném případě neutrpěla a takovou sílu by Celadesovi záviděl nejeden trenér. Od úvodu se diváci dočkali hráčů jako Yeray, Merino, Soler, Gayá, Suárez, Mayoral nebo Iňaki Williams. Srbsko vyslalo do boje Živkoviće, Maksimoviće, Radonjiće nebo Lukiće s Filipovićem.

Ačkoli se Srbové snažili nenechat se vtáhnout do španělské kombinační pasti, příliš dlouho se jim vzdorovat nepovedlo. A to přesto, že do první opravdu velké šance se dostal právě balkánský celek. Rohový kop Živkoviće propadl na zadní tyč, kde jej měl doklepnout do sítě Miloš Veljković, jenže trestuhodně bránu překopl! Španělé pochopili, že pokud nechají Srby hrát, nemuselo by to s nimi dobře dopadnout.

Po pár minutách si ale opět nedali pozor a byli za to málem potrestáni. V pokutovém území se po nepříliš povedené obranné hře Španělska dral do zakončení Uroš Djurdjević, jenže toho na poslední chvíli vychytal brankář Pau López. Po třech minutách Yeray posunul nádhernou a přesnou kolmicí Carlose Solera a brankář Filip Manojlović musel hodně rychle ven z brány, aby alespoň hrudí balon odvrátil!

Po pětadvaceti minutách se do zakončení prodral také mladý záložník Barcelony Denis Suárez, který ale zprava pálil jen do boční sítě! Když už se zdálo, že nás čeká strnulý konec první půle, začaly se dít věci. Nejprve si Álvaro Odriozola narazil balon u vápna s Williamsem. Odriozola pak pronikl do vápna a nahrál do druhé vlny po secvičeném signálu Denisovi Suárezovi. Mladý talent se z voleje nemýlil a vstřelil první branku utkání!

O pouhou minutu později se dostal za obránce Carlos Soler, jenže na zadní tyči minul bránu! Srbské snahy dostaly další velkou ránu jen těsně před odchodem do kabin, protože Uroš Djurdjević zasáhl loktem Mikela Merina přímo do tváře a po druhé žluté kartě byl vyloučen! To byla pro Srby obrovská komplikace, která jim krátce před půlí sebrala naděje.

Vstup do druhého poločasu byl v podání Srbů opět dost roztřesený. Brankář Manojlović totiž nezpracoval malou domů, balon mu uklouzl a do šance se hnal Denis Suárez. Svou druhou branku v utkání ale barcelonský záložník nepřidal, protože Manojlović napravil svou chybu a míč vyrazil! Ani ne po hodině hry se mohlo skóre měnit opět, protože mladý křídelník Odriozola našel po skvělé individuální akci Williamse, který však poslal míč těsně vedle.

Baskický střelec věrný Bilbau se o chvíli později dostával do další slibné šance, jenže v samostatném náběhu si dal v rozhodující chvíli balon moc daleko od nohy. Denis Suárez patřil k nejnebezpečnějším hráčům na hřišti a dvacet minut před koncem Manojloviće znovu vyzval k souboji. Také tentokrát si však srbský brankář s jeho střelou poradil. Srbové se pokoušeli o zoufalou zteč španělské brány, ale jejich hra neměla energii ani nápad.

Sedm minut před koncem zápasu mohli Španělé vstřelit ještě jeden gól, a to po krásné a rychlé akci. Oyarzabal sklepl dlouhý nákop na Mayorala a ten z voleje pálil. Brankář Manojlović se ale dnes večer překonával! A když na druhé straně Živković netrefil, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
CHONG

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Komu si prial v zapase Spanelsko - Portugalsko?

Reagovat
CHONG

Španělsku

Reagovat
Pablos

0:3

Reagovat
Kixi Syhimour

0:2 nebo 0:3

Reagovat
Bandita_Harry

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oyarzábal a Odriozola

Reagovat
smazaný uživatel

Smutně to dopadlo

Reagovat
blaugrana

4,5+?

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamali Srbové

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele