play off - semifinále
15.06.2013 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Španělsko "21" - Norsko "21" 3:0

Španělsko přehrálo Norsko, zvítězilo 3:0 a zahraje si o titul z evropského šampionátu jednadvacetiletých. Nakonec rozhodující trefu dal krátce před odchodem do kabin Rodrigo, v závěru pak navíc vše definitivně rozsekl Isco a třetí a poslední hřebíček do norské rakve přidal Morata.

Španělé šli do zápasu v pozici obrovských favoritů, které o postup připraví jen shoda naprosto neočekávaných náhod. A od samotného začátku byli borci z Pyrenejského poloostrova jasně lepší, Isco ale v první dobré příležitosti utkání levačkou minul. Stejně se o chvilku později vedlo také Tellovi, která šikovně zasekl míč kolem Hedenstada, zakončení mu ale nevyšlo úplně podle přestav a byl z toho jen odkop od norské branky.

Isco pak už trefil vymezený prostor, gólman Nyland však míč do sítě nepustil. Španělský záložník přitom předvedl famózní akci a dokonce i zakončil výborně, Nyland ale vytáhl zákrok z kategorie fantastických a udržel prozatímní čisté konto. Jinak ale gólových příležitostí tolik k vidění nebylo, Španělé měli více ze hry, diktovali tempo, přes důkladnou norskou obranu se ovšem příliš nedostávali.

Strážce hostující svatyně pak mohl zůstat o něco více v klidu po ráně Rodriga, která skončila mimo tři tyče. A když ve čtyřiačtyřicáté minutě dalším úžasným zákrokem vyrazil Nyland míč tečovaný Illarramendim a následně ještě Tellem, vypadalo to, že si Norové budou moci odfouknout za bezbrankového stavu. Jenže v nastaveném čase úvodního dějství dostal míč z nepřehledné skrumáže vyhraným soubojem Bartra, Rodrigo se najednou ocitl osamocen před Nylandem a pohotovým zakončením ho konečně překonal.

Krátce po návratu ze šaten hledal Thiago svým dobrým centrem Bartru, ten ale na balón o malý kousek nedosáhl, jinak už by zakončoval rovněž z jasné gólové pozice. Norové měli svou jedinečnou šanci vyrovnat a vrátit se do zápasu v pětapadesáté minutě, kdy z hranice šestnáctky pálil Henriksen, do rány mu však na poslední chvíli vlétl Moreno a dokázal jí tečovat nad branku. Pak zahrozili oba kapitáni, na jedné straně Thiago a na druhé Strandberg, oběma se ovšem vedlo stejně - byla z toho nepřesná střela.

Čtvrt hodiny před koncem přišel na trávník Muniain, a byl na hřišti jen několik sekund, když vymyslel nádhernou akci a přihrál do šance Illarramendimu, ten ale neproměnil. Vše se ale nakonec rozhodlo v osmdesáté sedmé minutě. To nejprve Strandberg odmítl obrovskou nabídku na vyrovnání, když zblízka v jasné tutovce minul. A jen o malý moment později pláchl na druhou stranu Morata, předal Iscovi, ten se rychlou kličkou uvolnil a pak dokonale přesnou střelou nedal Nylandovi šanci.

V tu chvíli bylo o španělském postupu jasno, přesto ale ještě favorit jednu trefu přidal. Morata dostal pas za obranu, napoprvé Nylanda nepřekonal, z úhlu ale dokázal míč dorazit do sítě a upravil na konečných 3:0. Pro útočníka Realu Madrid to byl na turnaji už čtvrtý zásah ve čtvrtém utkání. Španělsko se tak proti skvělému Nylandovi natrápilo, nakonec ale dokázalo třikrát skórovat a může se těšit na finále.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Norove 'spadnou na hubu'

Reagovat
hradec

Španělsko 3:0 Norsko

Reagovat
HullCity

4:1

Reagovat
GjøvikFF

Heia Norge - 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele