play off - semifinále
26.06.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Němci zdolali Italy a můžou vstoupit do historie

Ve finále mistrovství Evropy do 21 let bude k vidění souboj mezi Anglií a Německem, které porazilo těsně a, dá se říci, šťastně Italy 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil krátce po změně stran Andreas Beck, DFB-Elf se v pondělním závěrečném utkání turnaje může zapsat do historie...

Ten samý tým totiž vyhrál ME "17" i "19" a pokud se Němcům podaří dotáhnout do konce i toto mistrovství, stanou se prvními, komu se podaří tento "hattrick".

V úplném úvodu utkání byla aktivnějším týmem Itálie, její soupeř se aklimatizoval po pěti minutách, kdy to z dálky zkusili Casto a Aogo, zatímco o něco nadějnější příležitost Höwedese skončila hlavičkou vysokého obránce nad. Poté se o slovo v šestnáctce protivníka přihlásili i vyslanci z Apeninského poloostrova - Giovincovu ránu z druhé vlny stačil Neuer vyrazit nad branku, poté hodně nebezpečně hlavičkoval Andreolli, který trefil břevno.

I další šance měli Azzurri, Mottův hlavičkový pokus Neuer famózně zneškodnil a Acquafrescova dorážka byla Marinem ztečována na brankovou konstrukci. V německé ofenzivě bylo opět patrné, že klasičtí útočníci chybějí, to Italové stále hrozili. Mottova další hlavička šla vedle, Cigarini si vylámal zuby na skvělém Neuerovi a ještě před přestávkou zastavil Bochettiho pokus na brankové čáře Marin.

Vzhledem k tlaku Italů bylo proto překvapením, když se obrátce trefili Němci. Beck ve 48. minutě nevěděl co s míčem, tak ho z dálky poslal na bránu a balon se i zásluhou Consigliho zaváhání dostal až do sítě - 0:1. Squadra Azzurra se poté pokusila o odpověď, pološance v podání útočného dua Balotelli, Acquafresca ovšem k vyrovnání nevedly.

Hrubeschovým svěřencům hrálo vedení do karet, mohli se soustředit na obranu a vyrážet do brejků. Oponent Casiraghi oproti tomu poslal na hřiště čerstvý vítr v podobě Abateho a tlak se znovu dostavil. V 70. minutě hlavičkoval Bochetti nad branku, tři minuty poté vyrazil Neuer jízlivý přímý kop Balotelliho a za další tři minuty hlavičkoval Andreolli těsně vedle.

V závěrečných minutách už reprezentanti DFB nepřipustili žádné další šance, a když ani sami nevyužili brejkové možnosti, skončil souboj hubeným vítězstvím mladých Němců, kterým v pondělním finále v Malmö bude chybět vykartovaný Dejagah a možná i zraněný Marin.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
Arne

DFB

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda,itálie byla lepší,kombinačně,technicky akorát gol no,ale nevadí v těhle mládežnických kategoriich nejde jen o výsledek ale o to ukázat že individuální schopnosti a hráčská kvalita hráčů na jaké je urovni.A Itálie se nemá čeho bát,roste vynikající generace,už teď by strčili do kapse pár svých slavnějších kolegů.

Reagovat
M11

Reagovat
DelPiero137

Skoda, podla toho co tu citam a pozeram statistiky tak taliani prehrali nezasluzene. Skoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude silna generacia!uvidite..ked si zoberem že niektory znich pojdu do ačka + hrači Schweinsteriger,Lahm,atd.ktory budu v najlepšich rokoch a maju už z repre odohratych vela vela zapasov tak si myslim že Nationalelf čaka peknba buducnost.Len by nam trebalo druheho Ballacka..Akurat Schweini može hrat toho stredoveho ofenzivneho ale on je lepši na čiare..Ma skvely tah na branu.Ballack je proste Ballack.Pre mna to je hrač extratriedy..škoda že po MS už konči v repre: ale ma už svoje roky to je jasne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten německej tým je na zblití. Samej Turek, Arabáš, Ghanan, Polák

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Radši bys sestavu Schleicher - Pfister, Schwarzmeyer, Merkwürdigliebe, Grosskopf - Übermüller, Mürlingen, Weisterklassch, Schweiger - Pfeiffer, Wurtzklang...

...za cenu hnusnýho fotbalu, ale árijské čistoty?

Reagovat
smazaný uživatel

To je ako keby napr za naše Slovensko nastupovali cigáni, maďari, ukrajinci...tiež by som nebol spokojný a vôbec to nie je o rasizme alebo nacionalizme

Reagovat
domingo

Tak o čem?

Reagovat
smazaný uživatel

Mali by proti sebe nastupovať zástupcovia svojich krajín, toto nie je predsa futbal na klubovej úrovni. Prílišná globalizácia škodí. Sa spýtaj židov či by s tým súhlasili

Reagovat
domingo

Z německé jedenáctky se mimo Německo narodili jenom Marin s Dejagahem. Oba hrajou odmalička v Německu, Dejagah reprezentuje od U-17. Jaký by sis představoval kritéria?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jedno, kdo se tam narodil, ale jsou to prostě Turci....jasné turci a další....akorát se jejich rodiče přestěhovali do Německa.... Kromě Francie neznám zemi, která má v týmu víc cizinců

Reagovat
domingo

No a?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím tím, že Francie má černochy v týmu, ale to už není menšina ve Francii, takže se to pomalu ani nedá počítat..Kdyby měli německej tým tvořit jenom "čistí" němci, tak by se nedostali na MS ani omylem

Reagovat
domingo

Sorry, ale ty jsi fakt mimo. Takže za americké týmy mají hrát Indiáni? Ještěže Antarktida nemá svůj tým, to by za ně museli hrát tučnáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak.

Reagovat
domingo

A to ještě nemluvím o tom, že jedinej etnickej Turek, kterej za ně hrál, byl Özil, kterej se narodil a celej život žil v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty krávo

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak je to vskutku na blití

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele