základní skupiny - skupina A, 1. kolo
10.06.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Portugalsko "21" - Belgie "21" 0:0

Od úvodních minut zápasu se Portugalci pokoušeli prosazovat krátkými přihrávkami, ovšem srážela je nepřesnost, které využívali k bejkům Belgičané. K vidění byl od začátku utkání pěkný bojovný fotbal. První velká šance přišla v 28. minutě. Belgičan Martens udělal na hranici velkého vápna jednoduchou kličku a jeho pokus minul branku Portugalců o metr. Belgie byla v útočné fázi aktivnější což potvrdila v závěru první půle. Nejdříve ve 43. minutě Vertonghen unikl po pravé straně, obhodil si obránce a vypálil. Gólman Ribeiro vyrazil míč pouze k Pocognolimu, který však v gólové pozici špatně zpracoval míč a následná střela mířila nad branku. V nastaveném čase pak Fellaini po brejku velmi nebezpečně střílel z dvanácti metrů, ale míč proletěl těsně vedle tyče.

Ve druhém poločase obě mužstva prokázali touhu po vítězství. Vedení na stranu Portugalska mohl strhnout po hodině hry Hugo Almeida, ale jeho hlavička mířila jen do brankáře Baillyho. Poté neúspěšně pálil Djaló. Lepším týmem byla Belgie, ale do šance se opět dostali Západoevropané. Poslední šanci na tři body zahodil Manuel Fernandes, když si v 81. minutě naběhl na krátko rozehraný roh a okamžitě vystřelil. Míč z jeho kopačky minul branku Baillyho o decimetry. Ke konci duelu hráli obě mužstva na jistotu.

Autor: Petr Hašek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Shevchenko

2:1

Reagovat
HOST*

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele