základní skupiny - skupina A, 2. kolo
13.06.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko "21" - Portugalsko "21" 2:1

Obě mužstva prokázala od úvodních minut chuť po vítězství, rychlými kombinacemi se ovšem ani jedno mužstvo nedostávalo do šestnáctky soupeře. První šanci měl po čtvrhodině hry na kopačce Rigters, který povedenou střelou vystrašil Ribeira, branku ale těsne minul. Nizozemci měli územní převahu, Portugalci spoléhali na rychlé protiútoky a tvořivost útočníka Almeidy. Domácí zužitkovali svoji aktivitu ve 33. minutě. Po střetu s gólmanem upadl ve vápně Rigters a rozhodčí nařídil hodně přísnou penaltu, kterou bezpečně proměnil Babel. Po obdržené brance zvýšili Portugalci aktivitu v útočné fázi, ovšem ve 44. minutě mohli podruhé inkasovat po střele Babela. Jeho pokus zastavila až tyč.

Do druhé půle vlétli Portugalci jako velká voda, domácí však drželi míč na svých kopačkách a v poklidu kombinovali. Od 60. minuty Portugalsko začalo sázet na ofenzivu, proti zhuštěné domácí obraně se však těžko prosazovalo. Velkou šanci na vyrovnání měl v 71. minutě Semendo. Prokličkoval se do velkého vápna, jeho střelu tečoval obránce a brankář domácích se štěstím nadvakrát míč zkrotil. Zákonitě udeřilo na druhé straně. V 75. minutě Babel prostrčil míč Drenthemu, ten od čáry našel přihrávkou Rigterse, který střelou bez přípravy zvýšil na 2:0. Hned za dvě minuty ale dostal Portugalce zpět do zápasu Miguel Velosa, který proměnil trestný kop z hranice velkého vápna. Ke konci zápasu si už ale Portugalci nedokázali vytvořit souvislý tlak k vyrovnání se nedostali.

Autor: Petr Hašek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele