3. kolo
25.08.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Nîmes Olympique 1:0

Po úvodních dvou kolech vyšel poprvé naprázdno nováček Nimes. Hosté prohráli v Toulouse, kterému na tři body stačila proměněná penalta Max-Alaina Gradela deset minut před koncem. TFC tak zvítězilo podruhé v řadě a v tabulce má solidních šest bodů.

Domácí se předchozích výsledků nováčka nezalekli a na své půdě začali hodně aktivně. Už po osmi minutách rozvlnil síť soupeře střelou nadvakrát Iseka, ale radost jemu i celému Téfécé zkazil zdvižený praporek pomezního. Jinak se nehrálo zrovna ofenzivní utkání, v prvním poločase dominovala taktika. Ve 28. minutě se postaral o vzrušující moment domácí brankář Reynet, který si drze dovolil nasadit Guillaumemu při napadání kličku.

Ve 37. minutě přišel první klíčový okamžik zápasu. Todibo ve vlastním vápně fauloval a sudí odpískal ve prospěch Toulouse pokutový kop. Nabídnutou šanci ale Max-Alain Gradel nevyužil. Penaltu poslal na stejnou stranu kam skákal Bernardoni! O chvíli později se pak brankář Nimes znovu zaskvěl, tentokrát proti Isekovi.

Toulouse mělo navrch i po změně stran. Dalekonosný pokus Manu Garcíi musel opět pacifikovat Bernardoni. Téfécé se nakonec dočkal deset minut před koncem. Briancon ve vápně fauloval Sanogu a sudí odpískal pro domácí penaltu číslo dvě. Znovu se k ní postavil Max-Alain Gradel a za svou odvahu byl odměněn rozhodující brankou. Gradel tentokrát penaltu bezpečně proměnil, Bernardoni zůstal stát.

A nemuselo zůstat u jediné branky. O chvíli později se zbavil gólmana Bernardoniho Sanogo a z úhlu zamířil do prázdné branky, kde situaci skluzem zachránil Briancon. Nimes měl na vyrovnání ještě čtyři minuty nastaveného času, ale Toulouse už klíčové vedení nepustilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Někdo by měl Nimes konečně umravnit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele