2. kolo
19.08.2018 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 2:1

Toulouse se poměrně rychle oklepalo z výprasku 0:4 od Marseille a využilo toho, že Bordeaux nemohl připravit Gus Poyet. Les Girondins tedy zůstávají po dvou kolech na nule.

Post hlavního kouče převzal dočasně Eric Bedouet a neváhal do základní sestavy začlenit jak Jaroslava Plašila, tak dva nové rekruty, tedy Samuela Kalu a Sergiho Palenciu. Také na druhé straně se našli borci, kteří debutovali před domácím publikem. Pro osmnáctiletého Jean-Claira Todiba to byl dokonce první start mezi elitou.

Pozornost na sebe však během úvodního dějství nejvíce upoutávala nová jednička Baptiste Reynet, jenž mezi třemi tyčemi nahradil talentovaného Albana Lafonta, který už si vydělává v italské Fiorentině. Nejprve vychytal Lukase Leragera, pak si poradil s tečovanou hlavičkou Julese Koundého, a do třetice výtečně zasáhnul proti voleji Francoise Kamana.

Už před druhým z uvedených pokusů přitom mohlo TFC vést. Balon od Francoise Moubandjeho totiž doputoval až k Mathieu Dossevimu, který sám před odkrytou svatyní vcelku nepochopitelně mířil jenom do tyče. V závěru poločasu svěřenci Alaina Casanovy převzali iniciativu a za svou aktivitu byli odměněni vedoucí brankou.

Minutu před vypršením řádné hrací doby převzal Aaron Leya Iseka nějakých pětadvacet metrů od brány míč od Ibrahima Sangarého. Všimnul si, že Benoit Costil nestojí přímo na čáře, a tak se rozhodnul o šikovný obstřel, který se zastavil až v síti - 1:0. Poločasové vedení se však záhy po změně stran rozplynulo.

V 50. minutě vběhnul Kamano do vápna a Reynet na jeho překvapivou střelu pravačkou neměl nárok - 1:1. Trvalo necelých dvacet minut, než mužstvo ze Stadium Municipal dokázalo odpovědět. Po autovém vhazování sklepnul kapitán Max Gradel pro Dosseviho, jenž přízemní ranou nechal zapomenout na své zaváhání z první půle - 2:1.

Benoit Costil měl do závěrečného hvizdu práci se dvěma nebezpečnými šancemi. Při té první vytáhnul střelu Jimmyho Durmaze na tyč, a pak rozesmutnil Moubandjého. Toulouse si tedy zvedlo sebevědomí a uvidíme, jestli dokáže za týden vyzrát na Nimes. Bordeaux bude doma usilovat o první body v zápase s AS Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele