7. kolo
25.09.2018 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 2:3

Přestřelku se šťastným koncem pro Saint-Étienne uviděl Stadium Municipal v Toulouse. Téfécé určitě nebylo horším týmem, jenomže od Les Verts obdrželo lekci z produktivity. Dvakrát dokázalo Toulouse na branku Saint-Étienne odpovědět, potřetí už se to nepovedlo.

Ještě jednou připomeňme, že domácí nebyli horším mužstvem, alespoň tedy ne herně. Toulouse bylo i na začátku zápasu aktivnější a mělo první vážnější příležitost, když uvnitř vápna pálil do Ruffiera Iseka. Domácí nedali a vzápětí je stihl trest. Rychlý protiútok parádně vyřešil obhozením brankáře Loïs Diony! O chvíli později bylo Téfécé blízko vyrovnání, Iseka se stahovačkou zbavil protihráče a vypálil těsně vedle. O minutu později to byl znovu Iseka, který tentokrát postupoval sám na Ruffiera, jenomže ten jeho pokus nohama vyrazil.

Neproměněných šancí domácího celku začínalo výrazněji přibývat. Obraz hry se ve druhém poločase nezměnil, Toulouse bylo nadále aktivnější a po hodině hry se dočkalo zaslouženého vyrovnání. Tlak ve vápně vyřešil skvěle provedeným technickým obstřelem na zadní tyč Max-Alain Gradel a bylo to 1:1. Z krásné branky se však domácí radovali pouze tři minuty, neboť podklouznutí obránce mělo pro Toulouse fatální následky. Les Verts, jmenovitě Rémy Cabella, chybu potrestal a vrátil vedení na stranu Saint-Étienne.

Toulouse se tak znovu nadechlo k náporu, jehož cílem mělo být opětovné vyrovnání, jenže stal se přesný opak. Yannis Salibur si zpracoval milimetrově přesný pas mezi dva stopery a opět vytěžil z jejich nedorozumění. Téfécé už prohrávalo 1:3. Bleskurychle ale vstřelilo kontaktní branku a vrátilo se zpět do utkání. Jimmy Durmaz předvedl výbornou práci s balónem i skvělou střelou, za kterou se brankář Les Verts jen otočil.

Závěr zápasu patřil domácím, ti svého soupeře přikovali k brance, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Toulouse předvedlo dobrý výkon, jenže kvůli produktivitě Saint-Étienne to na body nestačilo. V poslední šanci ještě selhal Sankharé a pak už sudí odpískal konec utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele