2. kolo
17.08.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Lyon 1:0

Že by Lyon potkalo na Stade Auguste-Delaune prokletí? Poslední návštěva tu pro Les Gones dopadla katastrofálně, porážku 1:4 nechtěli svěřenci Bruna Génésia zopakovat, ovšem nepovedlo se a ve městě korunovací francouzských králů opět prohráli. Senzační výhru domácího celku zařídil jedinou trefou Pablo Chavarría.

Druhé kolo Ligue 1 tedy hned na úvod přineslo obrovské překvapení. Remeš rozhodně nebyla favoritem, ale Lyon dokázala dokonale zaskočit.

První poločas nenabídl bůhvíjaké tempo, nepřesnosti byli na obou stranách a ani jeden z aktérů neměl vyloženou převahu. Přesto v první půli padl gól. Velkou pochvalu přitom zaslouží Konan, který poslal do vápna nádherný centr. Ten poté Pablo Chavarría hlavičkou přetavil ve vedoucí branku. Remeš zaskočila Lyon a ujala se vedení. Hosté okamžitě pochopili, že musejí přeřadit na vyšší rychlostní stupeň a tak se také stalo, ovšem domácí náskok do šaten udrželi.

Olympique se i po změně stran dostával do koncovky ztěžka a jen velmi málo ohrožoval Mendyho branku. Jeden z pokusů vyslal Aouar, ale brankář Remeše si poradil. Tlak Lyonu postupem času ještě sílil, ale domácí se zkrátka dobře bránili. Deset minut před koncem navíc mohli Lyonu uštědřit definitivní k. o., kdyby ovšem Doumbia trefil Gorgelinovu branku. Brankář Mendy si na druhé straně připsal několik jistých zákroků, ale celkově můžeme říci, že si ofenzíva Les Gones na pevné remešské hrázi vylámala zuby. Stade Remeš je po výhře 1:0 nadále stoprocentní.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele