10. kolo
20.10.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - AS Monaco 2:1

Premiéra Thierry Henryho na lavičce Monaka skončila porážkou 1:2 ve Štrasburku. Knížata se tak ani pod novým trenérem prozatím nedostala z bídy a v tabulce zůstávají na předposledním, sestupovém místě. Průběh utkání ovlivnilo brzké zranění Radamela Falcaa a individuální chyby, včetně vyloučení Grandsira zhruba po hodině hracího času.

Všichni jsou zvědaví, jak si v novém angažmá povede někdejší skvělý útočník Thierry Henry. Monako se v letošní sezoně topí ve výsledkové krizi a zápas ve Štrasburku to podle mnohých měl změnit. Začátek zápasu žádné závratné tempo nepřinesl, až po čtvrthodině těsně minul z volného přímého kopu branku Jovetić. O chvíli později už se měnilo skóre a to s velkým přispěním hostujícího brankáře. Adrien Thomasson v náběhu hlavou ťukl do balónu a Sy měl tento pokus schovat do rukavic, nicméně balón mu z náruče vypadl a skončil v síti.

Monako se hned na začátku utkání dostalo pod ještě větší tlak. Po půlhodině hry sice mohl srovnat Falcao, ovšem v klíčový moment mu byl odmáván ofsajd. Kolumbijský útočník se pak při střetu s protihráčem zranil a musel být střídán. Poslední slovo měl v prvním poločase Lala, který z velké vzdálenosti prověřil již jednou chybujícího brankáře.

Největší šance Monaka na vyrovnání přišla v 58. minutě. Po Chadliho centru nastal ve vápně Racingu závar a Kamil Glik užuž překonal Selse, jenže u tyčky ho zastoupil Lala. Další klíčový moment celého utkání přinesla 66. minuta. Samuel Grandsir byl na hřišti pouhé dvě minuty, když šel do vzdušného souboje vysokou nohou a i když se zdálo, že tvrdě zasáhl protihráče, ve finále se ho vůbec nedotkl. Každopádně sudí vytasil rovnou červenou kartu a Monako poslal do oslabení.

To už byl pro Henryho dost velký problém, který ještě šest minut před koncem zvýraznil unikající Mothiba. Samostatný postup na Syho bezpečně proměnil v druhý gól a nasměroval Štrasburk ke třem bodům. V nastavení sice vykřesal jiskřičku naděje Tielemans a sice proměněnou penaltou po zákroku Martíneze, ale více už knížecí klub v premiéře Thierry Henryho nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele