5. kolo
14.09.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 4:0

Naprosto bezproblémové vítězství si opět připisuje Paris Saint-Germain. Domácí v Parku princů rozstříleli Saint-Étienne 4:0, když především ve druhém poločase spustili svůj brankostroj. Utkání mělo čtyři různé střelce, prosadili se Draxler, Cavani, Di María a Diaby.

Na čele Ligue 1 se tak ani po tomto víkendu nic nezmění. Pařížané pokračují v suverénním startu a z cesty odstavili dalšího soupeře. Domácí pochopitelně byli velkým favoritem, ale přeci jenom se čekalo, že Les Verts předvedou o něco lepší výkon.

Do branky PSG se opět postavil Aréola, kterého kouč Tuchel upřednostnil jako jedničku před Buffonem. A právě před Aréolou bylo první nebezpečí, když Saliburyho přihrávku poslal jen vedle tyče Diony. Podobně byl na tom po dobré práci Monneta-Paqueta i M'Vila. Saint-Étienne promarnilo dvě slibné příležitosti a Pařížané to nemilosrdně potrestali. Verrattiho pas si Julian Draxler zpracovával hlavou a hlavou také poslal balón za povyběhnutého Ruffiera. Les Verts chtěli rychle odpovědět, ale Salibur poslal balón jen do Aréoly. První poločas nebyl ze strany hostů vůbec špatný, ovšem PSG ukázalo svojí sílu a okamžitě trestalo zaváhání soupeře.

Po změně stran už se zápas změnil v jednostrannou záležitost. Rozhodla o tom rychlá branka na začátku, kterou PSG vstřelilo z pokutového kopu. Ve vápně byl totiž faulován Cavani a sudí po poradě s videem rozhodl. Sám uruguayský útočník penaltu proměnil a PSG vedlo 2:0.

Pařížané byli lepším týmem a na rozdíl tří branek zvyšoval čtvrthodinu před koncem Ángel Di María. Obrana Les Verts propadla a Di María uklízel odražený balón přesně do branky. O vítězi zápasu už bylo rozhodnuto, zbývalo zodpovědět otázku, jakým rozdílem to bude. Šest minut před koncem dal výsledku konečnou podobu Moussa Diaby po krásné akci Draxlera a přihrávce Cavaniho. PSG dál kráčí francouzskou soutěží bez klopýtnutí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

psg -st.etienne 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele