10. kolo
20.10.2018 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Amiens SC 5:0

Paris Saint-Germain je ve francouzské Ligue 1 zkrátka úplně někde jinde. Pařížané doma opět dominovali a pěti brankami to tentokrát schytalo nešťastné Amiens. Konečný výsledek je pro hosty velmi krutý, dlouhou dobu totiž PSG vedlo "jen" o dvě branky, až v závěru se jeho ofenzíva nadobro utrhla a přidala další tři góly.

Favorit utkání byl pochopitelně jasný, pro PSG nemělo být Amiens vážnější překážkou a také nakonec nebylo. Skóre otevřel už ve čtrnácté minutě po rohovém kopu hlavičkující stoper Marquinhos a rychlé vedení si Paříž bezpečně hýčkala. Domácí byli i nadále lepším týmem, i když odpor Amiens byl v další fázi zápasu poměrně tuhý. Převážila však kvalita a před koncem prvního poločasu vedlo PSG už 2:0. Domácí opět udeřili z rohového kopu a tentokrát byl nejvýše ve vzduchu Adrien Rabiot a gólman Gurtner neměl nárok. Ještě v nastavení mohl přidat třetí zásah Cavani, ale fanoušci Pařížského velkoklubu si museli ještě počkat.

Kdo ale čekal, že se Pařížané na svého soupeře po přestávce vrhnou, ten byl zklamán. Amiens nic dalšího domácím nedovolilo, tedy až do závěru utkání, které se hostům vůbec nepovedlo. Na druhou stranu Amiens ještě chtělo risknout, otevřít hru a pokusit se vstřelit kontaktní gól. Každopádně devět minut před koncem prodloužil Cavani centr na Juliana Draxlera a německý záložník zvýšil na 3:0. O výhře PSG v tu chvíli už nikdo nepochyboval.

Svěřenci Thomase Tuchela ještě neměli dost a ve zbytku zápasu přidali další dvě branky. Kylian Mbappé střelou na přední tyč zvyšoval na 4:0 a tečku za utkáním udělal po sérii šťastných odrazů i pěkném sólu Moussa Diaby. PSG zvítězilo jasně 5:0 a po deseti kolech má na svém kontě plný počet třiceti bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele