5. kolo
16.09.2018 21:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - EA Guingamp 4:0

Skvělý výkon podala na svém trávníku stadionu Stade Vélodrome Olympique Marseille. Svěřenci Rudiho Garcii rozdrtili 4:0 Guingamp a v tabulce poskočili na druhé místo za vedoucí PSG. Dvě branky vstřelil Florian Thauvin a po jedné trefě přidali Dmitri Payet a Kostas Mitroglou.

Marseille byla v zápase favoritem, ale Guingamp byl zejména v úvodu utkání nepříjemným soupeřem. Domácí sice kontrolovali hru, ale první gólovku si vytvořili až po půlhodině hry. Ve 31.minutě nebezpečně hlavičkoval z malého vápna Kostas Mitroglou, ovšem řecký kanonýr netrefil branku. EAG uzdraveného brankáře Mandandu ani jednou vážněji neohrozilo, takže se šlo do šaten za nerozhodného výsledku 0:0.

Rudi García nemohl být s tímto výsledkem v žádném případě spokojen a hned po přestávce přichystal střídání. Ofenzívu měl oživit Maxime López, zatímco ze hry byl stažen Lucas Ocampos. A Marseille přeci jen přitopila pod kotlem. V 52.minutě zahodil stoprocentní příležitost Mitroglou, když na zadní tyči netrefil odkrytou klec! O pět minut později už ale Marseille vedla. Obrana Guingampu neodvrátila centr a Florian Thauvin hlavičkou přehodil brankáře Johnssona.

Guingamp byl ve hře o body až do závěrečné čtvrthodiny, ve které následně totálně zkolaboval a třikrát inkasoval. Nejprve se nádhernou ranou z voleje pod břevno trefil Dmitri Payet a následně po jeho přihrávce neuspěl Sanson. V 80.minutě předvedli domácí rychlý kontr, načež Florian Thauvin krásným obstřelem zvýšil na 3:0.

Rezignovanou obranu Guingampu pak ještě jednou rozebrala šikovná ofenzíva Marseille - Payet přihrával a do prázdné branky se trefil Mitroglou. Marseille rozdrtila Guingamp 4:0 a v tabulce se posunula na druhé místo za vedoucí Paris Saint-Germain.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vypada to na jednoznacnou zalezitost,ale ...... hoste 4 prohrali ,takze to bude boj...zkusim prekvapeni a 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele