3. kolo
24.08.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Racing Strasbourg 2:0

Porážka s Remeší je odčiněna. Lyon doma nezaváhal a Racing Štrasburk v páteční předehrávce porazil 2:0. Náskok si Les Gones připravili před koncem prvního poločasu, aby po hodině hry pečetil výsledek Bertrand Traoré. Pod vítěznou trefou je podepsán Martin Terrier, shodou okolností v loňské sezoně opora Štrasburku.

Před týdnem se Lyonu hodně zazlívala porážka od Remeše, která se vůbec nečekala, a tak Génésiovi svěřenci potřebovali zabrat. Les Gones byli po celý zápas lepším týmem a tří body získali zaslouženě.

Racing se v podstatě jen bránil, i když dobrou půlhodinu úspěšně. Depayův přímák neznamenal vážnější ohrožení Selsovy branky. Na druhé straně byl o poznání nebezpečnější Carole, proti jehož střele se skvěle činil Lopes. Brankář Lyonu v prvních dvou kolech absentoval a nyní se vrátil do sestavy. Snaha Lyonu vyšla tři minuty před přestávkou. Mendyho kolmice prošla až na rozeběhnutého Martina Terriera, který táhlou střelou z první zařídil domácím vedení. Byl to pikantní okamžik, neboť právě Martin Terrier strávil minulou sezonu na hostování ve Štrasburku.

Lyon chtěl utkání ve druhé půli co nejrychleji rozhodnout a před Selsem bylo hodně živo. Opora Racingu si poradila s nebezpečnou střelou Traorého i tou Tousartovou. V 64. minutě už ale domácí vedli 2:0. Krásná rychlá kombinace ve středu hřiště vedla k přečíslení dva na jednoho, což mělo pro Štrasburk fatální následky. Depay předložil balón Traorému, který se zbavil Selse i Mitroviče a perfektně zakončil.

Domácím dvoubrankové vedení v pohodě stačilo. Až do konce utkání už se Lyon do šestnáctky soupeře netlačil a naopak kontroloval hru. Z pohledu hostů mohl vykřesat naději Da Costa, ale hlavou jen rozvlnil boční síť.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele