10. kolo
19.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Nîmes Olympique 2:0

Fotbalisté Lyonu se před zápasem Ligy mistrů proti Hoffenheimu naladili vítězně a v lize porazili nováčka Olympique Nimes 2:0. Hosté sice drželi s Les Gones krok, ale gólově se neprosadili a definitivně odpadli po druhé brance v devadesáté minutě. Střelecky se znovu prosadili Dembélé a Depay.

Les Gones po dvou ztrátách potřebovali znovu zabrat a získat tři body, aby se alespoň na nějakou dobu vrátili na pozice zaručující Ligu mistrů. A Lyon nakonec roli favorita splnil a Nimes porazil.

Hosté nicméně nesehráli vůbec špatný zápas. Aktivita Lyonu se v úvodu dala očekávat, ale i Nimes dokázalo několikrát zazlobit. Například rána Savaniera v 10. minutě skončila těsně vedle. Nováček soutěže pak pomalu přebíral otěže, když ve 26.minutě vyslal milimetrově přesný pas Marcel a Moussa Dembélé v běhu přesnou střelou na zadní tyč poslal Lyon do vedení. Svěřenci Bruna Génésia pak ožili, ale stoprocentní příležitost byla k vidění na druhé straně. Savanierova střela i s pomocí teče skončila na tyčce. Lyon měl velké štěstí, ale poločas zvládl a do šaten šel s jednobrankovým náskokem.

Nimes bylo po změně stran dlouho v kontaktu, stále mu stačilo vstřelit jediný gól, který by rozdal nové karty. Oba celky pak měly své příležitosti. Dembélé čtvrthodinu před koncem pálil vedle a přesnost scházela i o chvíli později Terrierovi.

Zajímavý byl závěr utkání. Pět minut před koncem bylo Nimes opravdu blízko vyrovnání. Po centru Aliouiho se objevil na malém vápně zcela neobsazený Sada Thioub a hlavou trestuhodně minul branku. To byla největší příležitost hostů na vyrovnání. Nimes ji nevyužilo a Lyon pak definitivně rozhodl. V 90. minutě se k Depayovi uvnitř vápna šťastně odrazil balón, nizozemský útočník si v souboji jeden na jednoho pohrál s obráncem a neomylně zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele