1. kolo
11.08.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Stade Reims 0:1

Nováček soutěže z Remeše si hned v prvním kole vyšlápl na tradičního účastníka Ligue 1 z Nice a díky velmi rychlému gólu z 2. minuty překvapivě zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Stade se vrátil mezi francouzskou elitu po dvou sezónách strávených v druhé lize a za záchranou vykročil tím nejlepším možným způsobem. OGC byl v ofenzívě bez svého největšího kanonýra Maria Balotelliho téměř bezzubý a mnoho gólových šancí si nevytvořil.

Hosté vstoupili do utkání naprosto perfektně a už po necelých sto dvaceti sekundách je dostal do vedení Moussa Doumbia. Zanedlouho čtyřiadvacetiletý záložník původem z Mali využil přihrávky od Oudina, elegantní přešlapovanou zmátl hned dva protihráče a pak po zemi tvrdě vypálil k přední tyči, kam se z hranice pokutového území také trefil. Brankář Cardinale si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Domácím tato branka po psychické stránce rozhodně nepomohla a v dalším průběhu se dostali do mírné křeče, naopak v pohodě hrající Remeš mohla navýšit svůj náskok po necelé půl hodině hry. Tentokráte po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek přišla pumelice z dvanácti metrů a Cardinale v tomto případě dokázal odvrátit balón směřující přímo pod horní tyčku fantasticky jednoruč na rohový kop.

Poté se až do konce úvodní části nic zásadního nepřihodilo, Nice bylo velmi blízko srovnání stavu v 51. minutě. Z téměř stejné pozice, z jaké se na začátku utkání prosadil Doumbia, pálil nebezpečně Saint-Maximin a gólman Mendy vyrazil míč před sebe. Následně si neskutečným způsobem v leže poradil i s dorážkou a výrazně tak podržel svůj tým. Domácí dokázali rozvlnit síť v 62. minutě, jenomže branka nebyla uznána.

Po krásné kolmici za obranu propálil Perraud zblízka Mendyho, avšak uvízl zhruba o půl metru v ofsajdové pasti a gól tak správně neplatil. Ve zbývajícím průběhu Nice tlačilo a míč drželo z více jak sedmdesáti procent, nicméně ani tato drtivá územní převaha mu žádnou stoprocentní možnost nepřinesla. Příště bude skládat reparát na půdě Caen, povzbuzená Remeš přivítá v páteční předehrávce 2. kola věhlasný Lyon.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com. ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele