1. kolo
11.08.2018 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Dijon FCO 1:2

Loni Dijon na cizích hřištích vyhrál všeho všudy jen dvakrát a patřil ve statistice získaných bodů venku mezi vůbec nejhorší týmy ligy. Na úvod nového ročníku se mu ovšem podařilo naplno uspět v Montpellieru. Ten vedl už zkraje zápasu díky Pedrovi Mendesovi, jenže ve druhé půli srovnal Júlio Tavares a vítězství v poslední minutě zařídil Senou Coulibaly.

Vstup do utkání vyšel MHSC náramně. Už v 5. minutě zahrál Dolly přímý volný kop od levé lajny dlouhým nákopem dopředu, Delort ve vápně míč šikovně prodloužil ještě ke druhé tyčce, kde se objevil Pedro Mendes, a protože bek Haddadi k němu nepřistoupil důrazně ani včas, skončila střela z voleje za zády bezmocně stojícího brankáře Rúnarssona.

Hosté na tenhle inkasovaný gól dlouho nedokázali zareagovat. A kdo ví, jak by se celá situace na hřišti vyvinula, kdyby se jim šest minut po obrátce nepodařilo zaznamenat úvodní přesný zásah nového ročníku. Sliti unikl po pravé straně, odcentroval do šestnáctky, kde k míči měl poměrně daleko Saïd, nicméně Júlio Tavares ne, a tak pohodlně skóroval.

Následující minuty utkání byly rozhodně podstatně zajímavější než ty, které nabídl poločas první. V 67. minutě se mohl podruhé na střeleckou listinu zapsat Júlio Tavares, jenž se řítil sám na gólmana Lecomteho, avšak v tomhle souboji prohrál. A v 82. minutě Dijon dokonce zahrával penaltu, protože Keita v pokutovém území trefil ruku bránícího Aguilara.

K pokutovému kopu se postavil Saïd, avšak Lecomte vystihl směr jeho střely, a i když balón vyrazil zpět ke svému protivníkovi, ten z dorážky následně trestuhodně přestřelil. Les Rouges i tak přece přetavili vítězství na svou stranu. Domácím se nepodařilo správně bránit rohový kop a po centru Slitiho uklidil míč z voleje přesně k tyči nikým nehlídaný Coulibaly.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele