1. kolo
12.08.2018 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 0:2

První kolo francouzské nejvyšší soutěže přineslo jedno velké překvapení. V Bordeaux místní Girodins překvapivě podlehli Štrasburku 0:2. Bordeaux předvedlo hodně špatný výkon, Racing byl celý zápas lepší a vyhrál zaslouženě. Utkání hodně ovlivnila brzká červená karta, kterou už po třinácti minutách uviděl Pablo.

Bordeaux bylo před zápasem favoritem a to nejen kvůli zvučnějšímu jménu, ale především loňské sezoně, která nebyla pro Štrasburk vůbec povedená. Celek z Alsaska se však nakonec zachránil a letos pomýšlí na vyšší pozice.

Zápas začal v poklidném tempu a vyrovnaný začátek přerušila třináctá minuta a naprosto klíčový moment celého utkání. Pablo totiž zezadu fauloval unikajícího protihráče a sudí neměl na výběr, než domácího obránce vyloučit. Velký podíl na tomto okamžiku měl brankář Costil, protože právě jeho chybná rozehrávka celý okamžik způsobila. V 19. minutě se i přes početní nevýhodu dostal do zakončení Kamano a na druhé straně obdobně vypálil Liénard, proti kterému skvěle zasáhl Costil. V nastaveném čase prvního poločasu pak znovu pozdravil brankáře Štrasburku Francois Kamano.

Na branky se tedy čekalo až do druhého poločasu. Přesně po hodině hry spadl rozehraný rohový kop přesně na kopačku Ibrahima Sissoka a Štrasburk se v Bordeaux ujal vedení. V 78. minutě pak vedli hosté už 2:0, když předvedli naprosto dokonalou kombinaci, kterou Nuno Da Costa jen uklidil do prázdné branky. Obranu Girodins přitom rozebrali do posledního šroubku. Racing Štrasburk se postaral v prvním kole o velké překvapení a ze hřiště Bordeaux si veze plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele