2. kolo
18.08.2018 17:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 1:3

PSG sice s Guingampem prohrávalo a do zápasu se vrátilo až díky Neymarově penaltě, ale nakonec dělbu bodů - na rozdíl od jarního vzájemného duelu - nedopustilo. A jenom potvrdilo, že i s Thomasem Tuchelem na lavičce hodlá opět vyhrát všechno, co jenom vyhrát jde.

Brazilský klenot ve službách pařížského celku před rokem debutoval v Ligue 1 právě na Stade du Roudourou a dokonce si hned připsal i první gól. Teď si na něj znovu musel počkat, protože domácí začali hodně aktivně. Snad po vzoru Remeše, která v pátek vyzrála na favorita z Lyonu. Jenže bohaté PSG jest přeci jen ještě o úroveň výš.

Ještě během úvodní patnáctiminutovky obehrál Marcus Thuram protihráče Meuniera a pobídnul Nolana Rouxe, jehož rána putovala od Buffonova ramene do břevna. Ve 20. minutě se už štěstěna od italské gólmanské legendy na okamžik odvrátila. Zaváhání Colina Dagby využil Marcus Coco, aby mohl přihrát lépe postavenému Rouxovi, který pravačkou po zemi rozvlnil síť - 1:0.

Necelých deset minut poté mladíček Dagba zase chyboval, ale zkušený rozhodčí Turpin po poradě s asistentem u videa Nicolasi Benezetovi gól neuznal. V samotném závěru úvodního dějství ještě mířil těsně vedle Thuram, což přimělo Tuchela k tomu, aby o přestávce stáhnul ze hřiště Timothyho Weaha a na jeho místo poslal mistra světa a nejlepšího mladého hráče uplynulého šampionátu Kyliana Mbappého.

Od finálového klání nenastoupil k žádnému zápasu, nicméně to na něm vůbec nebylo znát. Naopak, jak vidno, pauza od fotbalu mu nesmírně prospěla. Předtím, než začal úřadovat, však neměl pro Neymarova kouzla pochopení Jordan Ikoko a sudí ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný využil netrpělivosti Karl-Johana Johnssona - 1:1.

V osmašedesáté minutě musel za svého brankáře zaskočit Nolan Roux, jinak by s největší pravděpodobností slavil Ángel Di María. O deset minut později centroval na svého argentinského spoluhráče od rohového praporku Neymar, ale chyběly centimetry. Nikoho v dresu hostujícího celku to však dlouho nemrzelo.

Už za tři minutky totiž předvedl borci PSG skvělou akci, v jejímž závěru si Mbappé pohlídal ofsajdovou hranu a pravačkou nedal Johnssonovi příležitost zasáhnout - 1:2. Následně hlavičkoval Thiago Silva. Gólovou tečku za utkáním udělal až jeho o čtrnáct roků mladší kolega. Dvacetiny sice oslaví až v prosinci, leč přesto si už více než rok počíná jako zkušený mazák.

V poslední minutě řádné hrací doby převzal přihrávku od Neymara, bleskově se odpoutal od obránců a jeho efektní oblouček splnil svůj účel - 1:3. O další trefy se pokusí za týden v Parku princů proti zatím bezradnému Angers. Guingamp zajíždí k dalšímu náročnému zápasu do severofrancouzského Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele