7. kolo
25.09.2018 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - Angers SCO 0:1

Takovou krizi v Monacu dlouho nepamatují. Svou jedinou výhru v Ligue 1 urvalo naposledy v prvním kole v srpnu proti Nantes a od té doby získalo na své konto jen tři body. Tentokráte si ve vloženém zápase nepřipsalo dokonce ani jeden. Chytře hrající Angers navázalo na svou šňůru tří utkání bez porážky a z jihu Francie si domů přivezlo překvapivé vítězství.

Knížecí klub může po středečním programu zabřednout i do sestupového pásma, v němž se naposledy nacházel v roce 2014. Poté, co o minulém víkendu neskolil před vlastními fanoušky nováčka ligy z Nimes, nepodařilo se mu ani jednou skórovat proti soupeři z Bretaně. Ten si tři body zajistil zásluhou přesné trefy Stéphaneho Bahokena z první půle.

Hosté začali nebojácně a už ve 20. minutě se mohli ujmout průběžného vedení. Manceau ve středu pole předal balón na Capelleho, ten svou kolmicí uvolnil rozeběhnutého Taita, a i když vyběhnuvší brankář Benaglio zprvu dobře zasáhl, vyrazil míč pouze do svého soupeře, od nějž málem doputoval za brankovou čáru, ale skončil nakonec jen vedle.

O sedm minut později již Angers přece jenom gólově udeřilo. Capelle svým dlouhým pasem uvolnil na levé straně naběhnuvšího Taita, na jehož pohyb špatně zareagoval krajní obránce Sidibé, následná přihrávka doputovala do šestnáctky na úplně volného Bahokena, jehož dělovka byla usměrněná nekompromisně a nechytatelně pod břevno.

ASM působil po celý první poločas v ofenzivě hodně zakřiknutě. Ačkoli po přestávce přišlo na řadu jakési zlepšení, třeba opravdu chabý výkon odváděl obávaný kapitán Falcao, jenž se do nějaké vážnější příležitosti propracoval až v 56. minutě po rohovém kopu, avšak na zadní tyčce v nelehké pozici nedokázal tečovat míč za brankovou čáru.

Velmi zajímavá situace přišla na řadu ještě v 86. minutě, to když muselo být použito i video. Rozhodčí Delajod nakonec rozhodl v neprospěch domácího mužstva. Po monacké standardce totiž zahrál rukou ve vápně při zpracovávání centru střídající Pajot, který balón přišpendlil ke svému stehnu, každopádně kvůli jeho počínání se finální penalta nenařizovala.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele