5. kolo
15.09.2018 20:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Amiens SC - Lille OSC 2:3

V zajímavou přestřelku se proměnilo utkání mezi Amiens a Lille. Boj o severní Francii nakonec zvládlo lépe Lille, které zvítězilo na Stade de la Licorne 3:2. Hosté si v průběhu zápasu vytvořili tříbrankový náskok, který Amiens postupem času umazávalo, ovšem vyrovnat nestihlo. Utkání mělo jednu výraznou hvězdu - autora hattricku Nicolase Pépého.

Lille se tak po pátém kole posunulo už na druhou pozici za vedoucí PSG a oproti minulé sezoně zažívá vynikající start.

Utkání začalo v pomalejším tempu, nicméně postupem času začínalo nabírat na obrátkách. V 17. minutě mělo Amiens první vážnější příležitost, střelu Ghoddose gólman Maignan vyrazil a skvěle si poradil i s bezprostřední dorážkou, která však přišla už z ofsajdového postavení. Lille se pak snažilo postupnou kombinací najít klíč k domácí defenzívě a povedlo se až těsně před přestávkou. Gouano naprosto zbytečně kopl Pépého a sudím nařízenou penaltu bezpečně proměnil sám postižený Nicolas Pépé. Lille si tak do šaten vytvořilo jednobrankový náskok.

Amiens se ze závěru poločasu nepoučilo a jak ho zakončilo, tak začalo ten druhý, tedy penaltou. Pépého tentokrát fauloval Dibassy a sám Pépé si poradil i s druhým pokutovým kopem. Dvoubrankové vedení Amiens zlomilo a pro Pépého začal závod s časem o hattrick. A hostující fotbalista se skutečně dočkal. V 76. minutě si v běhu převzal přihrávku a sám před brankou neomylně zakončil.

O vítězi zápasu se zdálo být rozhodnuto, ovšem pozor. Amiens bleskurychle vstřelilo kontaktní branku, když akci na hraně ofsajdu suverénně zakončil Rafal Kurzawa. A pak se začaly dít věci. Pět minut před koncem sudí odpískal už třetí penaltu, tentokrát na straně domácích, ale Konatého skvěle vychytal Maignan.

Lille v posledních minutách zbytečně znervóznělo a nakonec inkasovalo na 2:3. Sámán Ghoddos předvedl precizní volný přímý kop a Maignan zůstal jen stát. Bohužel pro Amiens už bylo příliš pozdě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no tezky zapas na tipovani ...... zkusim remizu 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele