32. kolo
07.04.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - Dijon FCO 0:1

Tak jako před týdnem, i teď vsítili hráči Dijonu jenom jeden gól. Proti Toulouse měl však cenu tří bodů, což znamená, že tým vedený Mickaëlem Debévem pořád udržuje pouze těsný náskok před sestupovým pásmem.

TFC začalo pod zmíněným koučem dobře. Dvě výhry přišly vhod, ale od té doby se zkrátka nedaří. Ta poslední se datuje do 3. února, kdy bylo soupeřem mužstvo OGC Nice. Kdyby konkurenti v boji o udržení v rámci dvaatřicátého kola rovněž nezaváhali, mohl se celek ze Stadium Municipal brodit v sestupových vodách.

Racing Strasbourg navíc dokázal uhrát v duelu s Angers alespoň bod, takže má čtyři body k dobru, tudíž se situace začíná komplikovat. Hráči si to zjevně setsakramentsky dobře uvědomují a patrně i proto působili z počátku poměrně nervózním dojmem, což se jim nevyplatilo už na konci úvodní desetiminutovky.

Ač v početní převaze, nepodařilo se jim na hranici šestnáctky odvrátit skákavý balon, čehož využil Wesley Saïd. Alban Lafont zasáhl, nicméně míč se odrazil k dobíhajícímu Chang-Hoon Kwonovi, který jej okamžitě napálil do brány - 0:1. Třiadvacetiletý korejský reprezentant často spíše pracuje pro tým, než aby se hnal do zakončení. Tady se to ale vyplatilo.

Po hodině hry mohl dokonce přidat druhou trefu. Gólman ve službách Toulouse však předvedl výtečný zákrok. Nakonec to ale nebylo nic platné, protože šestnáctou prohru neodvrátil.

Zabránit té další bude chtít se svými spoluhráči o víkendu na Stade Michel d’Ornano v Caen. Dijon se pokusí přelstít FC Nantes, které v této fázi soutěže podává dosti nevyrovnané výkony.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele