34. kolo
21.04.2018 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toulouse FC - Angers SCO 2:0

Toulouse si připsalo proti Angers důležitou výhru, díky které je zřejmé, že i po čtyřiatřiceti kolech zůstane nad sestupovými vodami. SCO si na definitivní jistotu záchrany bude muset počkat minimálně do příštího týdne.

TFC neprožívá dobré období a nutně potřebovalo bodovat. Na Angers si věřilo, přestože předtím i díky Karlu Toko Ekambimu prohráli ze sedmi duelů jediný, a to proti PSG. Mickaël Debéve vycítil příležitost a svým svěřencům evidentně naočkoval ryze ofenzivní taktiku, za což se mu odvděčili hned osmi střelami mezi tři tyče!

A samozřejmě také vítězstvím, které se začalo rodit tři minuty před vypršením řádné hrací doby první půle. Ludovic Butelle sice pokus Christophera Julliena za svá záda nepustil, avšak balon na levé straně hřiště sebral Max Gradel a nenechal se odstavit, takže mohl z vnitřku pokutového území přihrávat přímo před branku. Tam pak z bezprostřední blízkosti skóroval kolega Yaya Sanogo - 1:0.

Pro pětadvacetiletého fotbalistu šlo o čtvrtý gól z posledních šesti zápasů. Po příchodu z Arsenalu, kde toho moc nenahrál, prožívá v rodné Francii dobré období a klidně by mohl být rozdílovým hráčem, který celek ze Stadium Municipal nakonec udrží mezi elitou. Do šaten jeho tým odcházel s těsným náskokem.

V 60. minutě jej navýšil Max Gradel, který dostal příležitost zahrávat penalt poté, co Romain Thomas lehce přidržel aktivního Sanoga. Navíc se při tom zranil, takže ho nahradil Mateo Pavlović. Reprezentant Pobřeží slonoviny Gradel si pak při exekuci vybral levou stranu, zatímco brankář skákal na tu opačnou - 2:0.

Produktivní útočník Karl Toko Ekambi byl po celých devadesát minut pečlivě střežen domácí defenzivou, takže není divu, že ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů nevystřelil přímo na bránu! Naopak domácí náhradník Somália mohl přidat třetí zářez, kdyby ovšem lépe usměrnil Gradelův centr. Ale třeba se zadaří při dohrávce v Caen, eventuálně potom v Rennes. Moulinova skvadra se pokusí vyšlápnout si na Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele