18. kolo
16.12.2017 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:4

Paris Saint-Germain učinilo další rázný krok na cestě za francouzským titulem a Stade Rennes rozstřílelo čtyřmi brankami. Tomáš Koubek v brance domácích nakonec inkasoval od každého z trojice Neymar, Mbappé, Cavani, přičemž hvězdný Brazilec se trefil dvakrát.

Stade Rennes mělo před utkáním velmi slušnou formu a na hvězdy z Paříže si věřilo, jenomže začátek utkání mu v žádném případě nevyšel. PSG se ujalo vedení už ve 4. minutě po akci Mbappého s Neymarem. Prvně jmenovaný naservíroval Neymarovi přihrávku před prázdnou branku a Koubek absolutně nemohl nic dělat. Obrana domácích zcela zaspala a Neymar byl před brankou nepochopitelně úplně sám.

Rychle inkasovanou branku si Rennes nepřálo, PSG získalo ještě větší jistotu a na hřišti si dělalo co chtělo. O chvíli později předvedlo totožnou akci akorát z druhé strany, takže Neymar šajtlí přihrával a Mbappé zakončoval na 2:0. Kolotoč se však s domácími teprve roztáčel a Koubek musel čelit jedné ofenzivní smršti za druhou. Třetí gól do poločasu neinkasoval jen zázrakem. Střelu Mbappého vyrazil a po Cavaniho koncovce ho na brankové čáře zastoupil spoluhráč Traoré.

Nápor Pařížanů nepolevoval ani po změně stran, další tutovku spálil Cavani a pak Rennes zničehonic snížilo na rozdíl jediné branky. Po rohovém kopu hlavičkoval do tyče Gnagnon a Ndombe Mubélé rychlou dorážkou překonal Áreolu. PSG se znervóznět nenechalo, spíše naopak. V 63. minutě uviděl za zbytečný faul na Kimpembeho druhou žlutou kartu André a Rennes se dostalo do početní nevýhody. A PSG trestalo.

Čtvrthodinu před koncem si na hranici ofsajdu převzal balón Cavani a vyběhnutého Koubka šikovně přehodil a když za ani ne dvě minuty přidal čtvrtý gól znovu Neymar, byl debakl dokonán. Rennes mohlo ještě v závěru korigovat. Kimpembe fauloval ve vápně Silikiho a sudí nařídil pokutový kop. Jenomže Chazrí branku překopl a výsledek 1:4 se z pohledu domácích nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

spolehat na cistou konto u PSG je posledni dobu trochu marne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele