12. kolo
03.11.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:0

Rennes vyzrálo na Bordeaux a připisuje třetí výhru v řadě. Hosté naopak podruhé prohráli a na pohárové příčky zase ztratí.

Co do atraktivity se tento zápas rozhodně nezařadí k nejpůsobivějším. Les Rouges et Noirs měli pouhé dva body náskok na sestupové pásmo, a tak není divu, že začali aktivněji. Snaha o brzký gól se vyplatila už ve 12. minutě, neboť právě tehdy se dočkali vedoucí trefy, i když to bylo s vydatným přispěním domácího hráče.

Wahbi Khazri, který za Les Girondins odehrál přes padesát prvoligových duelů a nyní ze Sunderlandu hostuje v Rennes, rozehrál z levé strany na přední tyč standardní situace. Byl to v podstatě takový zkrácený roh. Benjamin André se pokusil o efektní patičku, jenže balon nezasáhnul. Naštěstí pro domácí za ním stál Jérémy Toulalan, který hodně smolně hlavou nasměroval kulatý předmět do vlastní sítě - 1:0.

Tým Jocelyna Gourvenneka se v poslední době potýká s chabou produktivitou útočníků a v podstatě nijakou kreativitou v záložní řadě. Mnoho nevymyslel ani Jaroslav Plašil, který nastoupil v základní sestavě a odehrál celý poločas. Největší příležitost vyrovnat spálil Alexandre Mendy, když zblízka netrefil de facto odkrytou klec.

Rennes má tedy patnáct bodů a vyhouplo se na desátou příčku. Po reprezentační přestávce čeká Gourcuffův celek klání na stadionu Racingu Strasbourg. Naopak Bordeaux, které má na osmé pozici už jen jednobodový náskok, čeká doma na Matmut Atlantique ostře sledované střetnutí s Olympiquem Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele