33. kolo
14.04.2018 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Stade Rennes - FC Metz 1:2

Hodně důležitého vítězství dosáhly Méty, a to na půdě rozjetého Rennes. Pro hostující celek je to výhra po několikazápasové sérii bez tříbodového zisku a také pořádná dávka naděje. Vždyť celek ze severovýchodní části Francie ztrácí na nesestupové pozice už jen pět bodů. V utkání se dvakrát prosadil Nolan Roux.

Na Stade de la Route se zrodilo velké překvapení. Rennes bylo proti Métám velkým favoritem, zvláště v jeho formě. Domácí celek neprohrál osm zápasů v řadě a také proti Métám měl dobře nakročeno.

Ve 14. minutě si Rennes vytvořilo velký závar, ale Gourcuff a ani Bensebaini nedokázali usměrnit balón do sítě. Domácí stále drželi balón, byli v tlaku a ve 26. minutě zaslouženě otevřeli skóre utkání. Benjamin Bourigeaud si naskočil na Gourcuffův lehký centr a hlavou překonal Kawašimu. Rennes navíc vedení v pohodě drželo a do té doby neškodné Méty drželo na uzdě.

Jenomže ve druhém poločase se začaly dít věci. Les Grenats nejprve zničehonic v 54. minutě snížili, když Dosseviho centr dopravil do sítě hlavou Nolan Roux. Brankář Koubek si na centr povyběhl, ovšem nezasáhl a tak trochu měl na inkasované brance svůj podíl. A za chvíli přišel pro Rennes další šok. Dossevi totiž znovu přesně našel Rouxe a Méty se ujaly vedení.

Pro Rennes to byla studená sprcha a domácí celek nebyl schopný jakkoliv zareagovat. Méty se navíc zatáhly a výborně bránily. Domácí tým se ze slepených gólů až do konce zápasu nedokázal vzpamatovat a překvapivě Métám přenechal všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele