31. kolo
04.04.2018 18:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - AS Monaco 1:1

Zřejmě spravedlivou dělbou bodů skončila dohrávka jednatřicátého kola Ligue 1 mezi Rennes a Monacem. Zatímco domácím stačil k vyhoupnutí se na pátou pozici zisk alespoň remízy, hosté se potřebovali oklepat po poslední porážce ve finále Coupe de la Ligue, a tak s konečným výsledkem nemohou být vyloženě nespokojení.

Bretaňský celek byl před tímto duelem ve velké pohodě, šestkrát v řadě neprohrál, přičemž naposledy venku skolil Bordeaux, a dobrá nálada jako by se přenesla na hřiště od úvodních minut, jelikož do vedení ho poslal Joris Gnagnon. Za ASM, který po tomto výsledku ztratil dva body ze svého náskoku na třetí Marseille, pak vyrovnával Rony Lopes.

Změna skóre přišla na řadu v minutě dvacáté. Rennes zahrálo rohový kop nečekaně nakrátko, následný centr z pravé strany od Prčice pak skončil na zadní tyči u Gnagnona, a ten se štěstím propálil gólmana Subašiče. Navýšit náskok se snažil o pět minut později sám Prcič, jeho úchvatnou technickou střelu však stačil Subašič tentokráte výtečně zastavit.

Po následném rohovém kopu se mohl Gnagnon trefit podruhé v tomto utkání, tlačil svou tvrdou hlavičku pod břevno, nicméně o kousek nakonec horní brankovou konstrukci minul. Hostům se podařilo najít odpověď na nepříznivý stav ve 29. minutě. Falcao prostrčil míč nakrátko Ronymu Lopesovi, a ten pohotově pokusem po zemi skóroval.

Portugalec tak ukázal, že má aktuálně výtečnou formu, a zaznamenal již svůj sedmý gól v uplynulých šesti ligových kolech. Jinak ale bylo Rennes v první půli i nadále aktivnějším mužstvem. Třeba minutu před obrátkou se mohl prosadit André, který hlavičkoval po kopu z rohu, ke své smůle ovšem nasměroval balón pouze do vzdálenější tyčky.

Ve druhém dějství měly oba týmy nějaké možnosti na změnu skóre, další branky se však diváci v Roazhon Parku nedočkali. A to i proto, že Glikovi z hranice brankového území nevyšlo zakončení a mířil mimo domácí bránu, nebo že za Rennes absolutně selhal v koncovce Hunou, jenž v nastavení hlavou minul prázdnou klec ze dvou metrů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele